"Η αναθέρμανση της οικονομίας θα είναι ορατή από το τέλος του χρόνου και μετά"

  "Η αναθέρμανση της οικονομίας θα είναι ορατή από το τέλος του χρόνου και μετά". Αυτό τόνισε στην ομιλία της στην ετήσια δεξίωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας η υπουργός εργασίας κ. Λούκα Κατσέλη και ζήτησε τη συστράτευση όλων στον στόχο που είναι η έξοδος της οικονομίας από την κρίση, τονίζοντας με έμφαση πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πετύχει μόνη της την έξοδο από την κρίση.
Απαιτείται η συναίνεση και προσπάθεια όλων των φορέων και ιδιαίτερα η συνεργασία των επιμελητηρίων. Η κ. Κατσέλη στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις που είχε αποφασίσει και υλοποιήσει ως υπουργός οικονομίας, οι οποίες σχετίζονται με την αύξηση της απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, στην απλοποίηση του ΤΕΜΠΜΕ και την απλοποίηση της αδειοδότησης και λειτουργίας της επιχειρηματικότητας.
Επίσης, η υπουργός σημείωσε ότι όλα όσα έχουν γίνει δεν φτάνουν συνέχισε ότι έχουν υλοποιηθεί πρωτοβουλίες και από το υπουργείο εργασίας για την ρύθμιση των οφειλών προς τους ασφαλιστικούς φορείς και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των επιχειρήσεων στις αγορές ιδιαίτερα των μικρομεσαίων αλλά όπως συνέχισε η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί.

    ''Ο περιορισμός του κράτους, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα, είναι προσπάθειες που κινούνται σε σωστή βάση, αλλά παράλληλα χρειάζονται και άλλα μέτρα τόνωσης της οικονομίας και δημιουργίας των προϋποθέσεων αναπτυξιακής λογικής στους επενδυτές'' σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας κ. Ηλ. Χατζηβασίλογλου μιλώντας στην εκδήλωση του επιμελητηρίου.

    Ο πρόεδρος σημείωσε ότι χρειάζεται το συντομότερο δυνατόν, πέραν από μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα να υλοποιηθούν μέτρα ανάπτυξης, προκειμένου να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και ''όλοι μας πρέπει να συστρατευθούμε και με τις γνώσεις, τις ιδέες, την εμπειρία και την προσπάθεια, να συμβάλλουμε στην εθνική αυτή πρωτοβουλία και να βγούμε νικητές διότι η βούληση για αναπτυξιακή πολιτική ως απάντηση στην κρίση, είναι η μόνη διέξοδος''.

    Η κρίση είναι εδώ, πρόσθεσε, τη βιώνουμε, ''είναι επιθετική, έχει χαρακτηριστικά πολέμου και ως πόλεμο πρέπει να την αντιμετωπίσουμε εξοπλισμένοι με τις αρετές του λαού μας, την εξωστρέφεια, την ευελιξία και την ανθεκτικότητα της μικρομεσαίας επιχείρησης'' και τόνισε ότι ''η μικρομεσαία επιχείρηση πρέπει να σωθεί και να γίνει μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης''.

   

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...