Σαραντάημερο Μνημόσυνο για ακόμη μία δέσμευση της κυβέρνησης.

 «Μπορείς να δεις πολλά, απλώς ακούγοντας» (Yogi Berra)
Τον Δεκέμβριο ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε μέσα σε πολυνομοσχέδιο να περάσει και τη διαγραφή «κάποιων» από την λίστα με τους οφειλέτες του Δημοσίου. Ο λόγος για τη διαγραφή των 24 από τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών, στο σύνολο των οποίων η κυβέρνηση υποστήριζε προεκλογικά …. ότι θα στηριχθεί, ώστε να αυξήσει τα έσοδα!

Υπό την ασφυκτική πίεση βουλευτών ακόμα και από το κυβερνών κόμμα ο κ.Παπακωνσταντίνου οδηγήθηκε, ως γνωστόν, στην απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου.

Προανήγγειλε όμως ότι «η διάταξη θα επανεισαχθεί σε άλλο νομοσχέδιο αφού προηγουμένως και προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά» , όπως με Ναπολεόντειο στόμφο τόνισε, «έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα των οφειλετών με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο».

Σε άρθρο μου των επόμενων ημερών με τίτλο «Ποιοι βρίσκονται πίσω από τα … ληξιπρόθεσμα» τόνιζα ότι οι υποσχέσεις του κ. Παπακωνσταντίνου «είναι ένα επικοινωνιακό τρικ» με απώτερο σκοπό να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τους Έλληνες πολίτες.

Πέρασαν οι μέρες και οι δημοσιεύσεις των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου δεν εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Αντί αυτών όμως, εμφανίστηκε προχθές στην Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Κουσελάς ο οποίος από τα ίδια έδρανα που ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωνε ότι «προκειμένου να μην υπάρχει καμία σκιά θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο όλα τα ονόματα» , επιδόθηκε σε μια ακόμα κυβίστηση της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Δήλωσε ο κ. Κουσελάς ότι … «η δημοσιοποίηση τελικά δεν θα γίνει !» .

«Μπορείς να δεις πολλά απλώς ακούγοντας» …. τι λέγονται από τα ίδια έδρανα με διαφορά 40 ημερών.

Κανονικό σαραντάημερο μνημόσυνο των …δεσμεύσεων του κ. Παπακωνσταντίνου! Σαραντάημερο Μνημόσυνο για μια ακόμη δέσμευση της κυβέρνησης!
http://www.politis-gr.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...