Άρπαξε όπλο αστυνομικού ο Αθίγγανος

Αθίγγανος το πρωί στη Θήβα άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού που τον καταδίωκε με συνάδελφό του. Τελικά ο δεύτερος αστυνομικός τον πυροβόλισε με το δικό του όπλο στο πόδι και τον ακινητοποίησε. Το αιματηρό επεισόδιο έγινε στις 11.30 το πρωί από αστυνομικούς της ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας.
Ο 34χρονος εντοπίσθηκε στη Θήβα την 11.00 ώρα περίπου να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν σε πρόσφορο σημείο να τον ελέγξουν, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, πεζός, κατευθυνόμενος σε παρακείμενο καταυλισμό ΡΟΜΑ. Καταδιώχθηκε από δύο αστυνομικούς και όταν ο ένας τον πλησίασε και τον κάλεσε να παραδοθεί, ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά και τον τραυμάτισε με πέτρα στο χέρι, ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής κατάφερε να του αποσπάσει το υπηρεσιακό του όπλο. Προσεγγίζοντας ο δεύτερος αστυνομικός κάλεσε το δράστη να αφήσει το όπλο, πλην όμως αυτός αρνήθηκε και το έστρεψε προς το μέρος του στοχεύοντάς τον.
Τότε, ο αστυνομικός, που ήταν πλησίον του και είχε συμπλακεί μαζί του, επιχείρησε να τον αφοπλίσει και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να του αποσπάσει το όπλο ο δράστης πυροβόλησε μια φορά στον αέρα. Προ του άμεσου κινδύνου για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών, ο δεύτερος αστυνομικός τον ακινητοποίησε με βολή στο πόδι του. Ο δράστης νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών φέροντας διαμπερές τραύμα στο πόδι. Όπως προέκυψε, σε βάρος του, εκκρεμεί ένταλμα σύλληψής του Ανακριτή Χαλκίδας, για ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζεύγους, που έλαβε χώρα την 31-12-2010, στην περιοχή παραλία Αυλίδος. Τότε ο ηλικιωμένος που έπεσε θύμα ληστείας πυροβόλισε με κυνηγετικό όπλο τον συνεργό του 34χρονου που συνελήφθη επι τόπου.
Ο δεύτερος Αθίγγανος όμως είχε καταφέρει να διαφύγει. Επιπλέον, του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Τμήμα Ασφάλειας Θηβών και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς είχε αποφυλακιστεί το καλοκαίρι του 2010 από το κατάστημα κράτησης Ναυπλίου, όπου εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ληστείες.
ΠΗΓΗ:CrimesOnAir

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...