Δυναμικά οι αγρότες στους δρόμους τέλη Γενάρη

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν από τις 24 έως 29 Ιανουαρίου 2011 οι αγρότες, μετά την σχετική απόφαση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ).Η απόφαση ελήφθη προχθές στη Λάρισα κατά τη συνέλευση της ΠΑΣΥ. Η μορφή των κινητοποιήσεων παραμένει ανοιχτή. Ενδέχεται να έχουν δυναμική μορφή και να περιλαμβάνουν αποκλεισμούς σε διόδια και δρόμους, καθώς και συλλαλητήρια. Από τα Τρίκαλα μετείχαν στη συνέλευση οι κύριοι Απόστολος Θωμόοπουλος και Γιώργου Κελεπούρης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» τίποτα δεν αποκλείεται για τη μορφή των κινητοποιήσεων. Όπως δήλωσε το σίγουρο είναι ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στο χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε στη συνέλευση της ΠΑΣΥ. Το ποια μορφή θα έχουν αυτές θα αποφασιστεί σε συσκέψεις που θα γίνουν σε τοπικό επίπεδο από τις Νομαρχιακές Γραμματείες της ΠΑΣΥ.

Αναγκαίες οι κινητοποιήσεις

Όπως ανέφερε στην ΕΡΕΥΝΑ ο κ. Θωμόπουλος «στη σύσκεψη της Κυριακής εκτιμήσαμε την κατάσταση που επικρατεί και είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τους μικρομεσαίους αγρότες που πλήττονται από την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική η οποία εφαρμόζεται με πρόσχημα την κρίση και το επικαιροποιημένο μνημόνιο». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Συντονισμένα θα δώσουμε τη μάχη με τα άλλα λαϊκά στρώματα. Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΜΑΣ και την ΟΓΕ».
Πέραν των κινητοποιήσεων που έχουν προσδιοριστεί για τις 24 και 29 Ιανουαρίου, ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε πως οι αγώνες των αγροτών θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν προκειμένου να διεκδικηθούν αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών που διευρύνονται λόγω των ακολουθούμενων πολιτικών.

Τα μέλη της ΠΑΣΥ επισήμαναν τα σημαντικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου, το αυξημένο κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων που οδηγούν τους αγρότες σε αφανισμό. Η φτώχεια πλήττει τους αγρότες σημείωσε ο κ. Βαγγέλης Μπούτας ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να μετάσχουν δυναμικά στις νέες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...