Το «χρυσό» δίδυμο

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr
Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε αήττητος μέσα στο 2011, με το «φονικό» δίδυμο Σαλπιγγίδη-Αθανασιάδη να έχει δώσει και τους δέκα βαθμούς στον Δικέφαλο το νέο έτος. Το gazzetta.gr αναλύει.
Ο ΠΑΟΚ χθες κατέγραψε μία ακόμη νίκη τη φετινή περίοδο, απέναντι στην Ξάνθη. Ο Δικέφαλος νίκησε με 2-1, πετυχαίνοντας την τρίτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα και έφτασε συνολικά τους δέκα βαθμούς στο 2011. Οι Θεσσαλονικείς έμειναν μόνοι τρίτοι στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ και πλέον θέλουν να διατηρηθούν εκεί χάρη και στην πολύ καλή συνεργασία στην επίθεση του Στέφανου Αθανασιάδη με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Τακουνάκι Κλάους, «Σάλπι» και γκολ
Ο «Σάλπι» δείχνει αναγεννημένος το νέο έτος έχοντας ήδη σκοράρει τέσσερα γκολ -και μάλιστα συνεχόμενα- με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Η αρχή έγινε στις Σέρρες, με τον ΠΑΟΚ να φέρνει ισοπαλία και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη να σημειώνει το τέρμα έπειτα από πάσα-τακουνάκι του Αθανασιάδη. Ο «Σάλπι» πέτυχε ένα ακόμη γκολ, το οποίο αποδείχθηκε σημαντικό για την ομάδα του παρότι έδωσε μόνο τον ένα βαθμό.
Και κεφαλιά-ψαράκι
Την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ φιλοξενούσε στην Τούμπα τον Αστέρα και επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα, μια και επικράτησε των Αρκάδων με 1-0 και πάλι χάρη σε γκολ του πρώην φορ του Παναθηναϊκού. Ο Σαλπιγγίδης ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα στο 32' δίνοντας το τρίποντο στους «ασπρόμαυρους». Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε τη σέντρα από φάουλ και ο Έλληνας φορ πετάχτηκε με κεφαλιά-ψαράκι στο ύψος του πέναλτι και την έστειλε να αναπαυτεί στα δίχτυα του Ντεγκρά.

Πέρασμα από τον Βόλο

Οι νίκες συνεχίστηκαν και στον Βόλο, με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με το διπλό κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό με 3-0. Το σκορ άνοιξε ο Λίνο νωρίς και αύξησε το δείκτη του σκορ ο Βιεϊρίνια. Όμως ο Σαλπιγγίδης ήταν αυτός που «καθάρισε» τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα στο 87', καθώς έφυγε στην πλάτη της άμυνας των Θεσσαλών και πλάσαρε ιδανικά.

Τέσσερα στα τέσσερα ο «Σάλπι»

Το «καρέ» του Δημήτρη Σαλπιγγίδη σημειώθηκε χθες απέναντι στην Ξάνθη. Ο διεθνής άσος σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι βάζοντας άλλους τρεις βαθμούς στο σακούλι του ΠΑΟΚ. Ο «Σάλπι» βρέθηκε στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Ξάνθης στο 82', σημειώνοντας το 2-1. Το σκορ είχε ανοίξει για τον Δικέφαλο ο Αθανασιάδης με γκολ καρμπόν στο 37'.

Στα τέσσερα παιχνίδια που έχουν δώσει οι «Ασπρόμαυροι» εντός του 2011 προσμετρούν μόνο θετικά αποτελέσματα. Και συγκεκριμένα τρεις νίκες και μία ισοπαλία!

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Δικεφάλου μέσα στο 2011:


Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ 1 - 1 (2' Σαλπιγγίδης)

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 1 - 0 (32' Σαλπιγγίδης)

Ολυμπιακός Βόλου - ΠΑΟΚ 0 - 3 (87' Σαλπιγγίδης)

ΠΑΟΚ - Skoda Ξάνθη 2 - 1 (37' Αθανασιάδης, 82' Σαλπιγγίδης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...