Βγήκαν τα «μαχαίρια» στην Ιεραρχία – Αυστηρή απάντηση Ιερωνύμου


Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Ιεραρχίας με αντικείμενο την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία ζητά να υπάγονται και οι κληρικοί στον κανόνα «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις» που ισχύει στον δημόσιο τομέα.
Τα πυρά του Αμβροσίου Καλαβρύτων για τη στάση χαμηλών τόνων που τηρεί έναντι της Πολιτείας δέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο μητροπολίτης κατηγόρησε τον Ιερώνυμο για τη στάση του και μάλιστα χαρακτηριστικά είπε ότι «ακόμη και στην ορκωμοσία του δημάρχου Αθηναίων σας περιφρόνησαν».

«Ο δήμαρχος με τιμά περισσότερο από μέλη της Ιεραρχίας» ήταν η αιχμηρή απάντηση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος κάλεσε τόσον τον Αμβρόσιο, όσο και τον Άγιο Θεσσαλονίκης «να κάνουν την αυτοκριτική τους για το αν η δική τους στάση ωφελεί την Εκκλησία». «Δεν ήρθα για να κάνω καριέρα αλλά για να υπηρετήσω το λαό» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Σημειώνεται ότι η επίσημη θέση της Εκκλησίας είναι ότι το κράτος αναγνωρίζει πως οι κληρικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά θρησκευτικοί λειτουργοί. Ωστόσο οι Ιεράρχες αποφάσισαν να ζητήσουν για το 2011 300 θέσεις εφημερίων, αν και όπως τόνισαν οι ανάγκες καλούν για πάνω από 700.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...