Νέα υπόθεση υπερτιμολόγησης ιατρικού εξοπλισμού μπαίνει στο "μικροσκόπιο" των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Στο στόχαστρο βρίσκεται επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της Υγείας ως εισαγωγέας έμπορος προμηθευτής ιατρικών ειδών και μηχανημάτων (υλικών που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις) κατά κύριο λόγο σε Δημόσια Νοσοκομεία, καθώς διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης υπερτιμολόγηση, η οποία μεθοδεύθηκε με τριγωνικές συναλλαγές στις οποίες συμμετείχαν ιταλική –κυπριακή- ελληνική επιχείρηση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, ο έλεγχος διαπίστωσε ότι ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης της Κυπριακής εταιρείας με αποκλειστικό σκοπό την υπερτιμολόγηση εμπορευμάτων. Ακολούθως η ελληνική επιχείρηση τα πωλεί σε Δημόσια Νοσοκομεία με υπέρογκα ποσοστά κέρδους. Στη συνέχεια μέσω της Κυπριακής το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη την επιχείρηση συμφερόντων του η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες.

Δεδομένου ότι ο κλάδος της Υγείας είναι ιδιαιτέρου κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος και επηρεάζει άμεσα τις δημόσιες δαπάνες μέσω των χρεών των Δημοσίων Νοσοκομείων και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που καλούνται να καταβάλουν ποσά τα οποία διογκώνονται με διάφορες μεθοδεύσεις από τις επιχειρήσεις, η Υπηρεσία ξεκίνησε άμεσα την διερεύνηση της υπόθεσης.

Η υπερτιμολόγηση και κατά συνέπεια η επιβάρυνση των Δημοσίων Νοσοκομείων καθώς και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που κλήθηκαν να καταβάλουν ποσά, τα οποία διογκώθηκαν με αυτές τις μεθοδεύσεις ανέρχεται στο ποσό των 10.000.000,00 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...