Έγκλημα εκ προμελέτης !

Μία ημέρα προτού εκπνεύσει η σχετική προθεσμία κατέθεσε η Ελλάδα το αίτημά της, για να παραστεί στην εκκρεμή δίκη μεταξύ Γερμανίας-Ιταλίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπου έχει προσφύγει η Γερμανία προκειμένου να μην καταβάλει αποζημιώσεις για τη σφαγή του Διστόμου. Με το αίτημα που κατέθεσε η Ελλάδα ζητά από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να παρέμβει στη διαδικασία προκειμένου να εκθέσει τις θέσεις της σχετικά με το ζήτημα της ετεροδικίας Κράτους σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο με σκοπό τη δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου.

O παραλήπτης της είδησης θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να πράξει το αυτονόητο .
Όμως .…από την άλλη πλευρά θα αναρωτηθεί γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με Υπουργό Εξωτερικών μάλιστα τον σημερινό Πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν αντιμετώπισε ευνοϊκά τη δικαίωση των κατοίκων του Διστόμου από την Ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά προχώρησε σε κάθε ενέργεια, ώστε να μην εκτελεστεί η απόφαση εκείνη;

Υπενθυμίζω ότι με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς (137/1999) αναγνωρίστηκε η υποχρέωση του Γερμανικού Δημοσίου να καταβάλει αποζημίωση στα θύματα του Διστόμου για ψυχική οδύνη και με απόφαση του Αρείου Πάγου (11/2000) καταστάθηκε αμετάκλητη.

Η απόφαση αυτή, η οποία δεν επιβεβαιώθηκε από την 6/2002 απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, δεν εκτελέστηκε όμως ποτέ, λόγω άρνησης της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη.

Υπουργός Εξωτερικών και κεφαλή των συναρμόδιων υπουργείων για το συγκεκριμένο θέμα ήταν …. ο σημερινός Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου. Μάλιστα αποφασίστηκε – όπως και έγινε – ο υπουργός Δικαιοσύνης να μη δώσει την άδεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην χώρα μας, προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση.

Βασίστηκαν σε μια αναχρονιστική διάταξη της πολιτικής δικονομίας, την οποία η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε ( και μπορεί) να καταργήσει, που επιτρέπει στον υπουργό Δικαιοσύνης να ….απαγορεύει (?) την εκτέλεση αποφάσεων κατά αλλοδαπού Δημοσίου.

Η διάταξη αυτή που προϋποθέτει την άδεια του υπουργού είναι κατάλοιπο της δικτατορίας Μεταξά και δεν την συναντάμε σε καμία άλλη νομοθεσία ευρωπαϊκής χώρας.

Δηλαδή οι Διστομίτες ναι μεν είχαν αμετάκλητη δικαστική απόφαση, αλλά ελέω της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού Πρωθυπουργού, το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν, ήταν ….να την κορνιζάρουν αφού η κυβέρνηση δεν τους επέτρεπε να την εκτελέσουν. Κάτω από αυτές της συνθήκες οι Διστομίτες στράφηκαν στα Ιταλικά δικαστήρια ….

Βλέπουμε λοιπόν τις ιστορικές ευθύνες τής τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Γ.Παπανδρέου. Επιπλέον: Η σημερινή κυβέρνηση , όπως είναι πλέον ακράδαντα παραδεκτό και διαπιστωμένο, υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να το διαπραγματευτεί.

Δέχτηκε αφόρητα για τους πολίτες μέτρα και συγχρόνως εγκατέλειψε δικαιώματα της χώρας. Μέσα σ’ αυτά τα δικαιώματα που εγκατέλειψε είναι εμμέσως και η υπόθεση των πολεμικών αποζημιώσεων , καθώς με την αποδοχή του άρθρου 7 της Δανειακής Σύμβασης, εάν η Ελλάδα δικαιωθεί στο Δικαστήριο της Χάγης για πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία, δεν θα μπορεί ούτε καν να ζητήσει συμψηφισμό ή ανταπαίτηση σε σχέση με τα δάνεια που έχουμε πάρει από τη χώρα αυτή στο πλαίσιο του Μνημονίου. Τυχαίο; Δεν νομίζω!
Μιλάμε για … έγκλημα εκ προμελέτης !
ΠΗΓΗ:politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...