ΤΑ ΤΕΙΧΗ, ΟΙ ΤΟΙΧΟΙ, Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΤΥΧΕΙ

Έχω την εντύπωση ότι εκεί στο ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Η πολυδιαφημισμένη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, μελετημένη (θυμηθείτε το ανεπανάληπτο : έχουμε σχέδιο), αποτελεσματική (η λαθρομετανάστευση αυξήθηκε κατά 400% τον τελευταίο χρόνο) και, βαθύτατα δημοκρατική (περίπου 100.000.000 ευρώ διετέθησαν, μόνο για την δημιουργία τριών κέντρων υποδοχής !!!! λαθρομεταναστών), άγγιξε την τελειότητα, με την απόφαση του υπουργού προστασίας του πολίτη να οικοδομήσει τείχος κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων, ώστε να αποτραπεί η κατά κύματα είσοδος λαθρομεταναστών στο έδαφός μας.
Τα τείχη ανά τον κόσμο

Από την ιστορία μαθαίνουμε, ότι κανένα οχυρωματικό έργο δεν μπόρεσε να «σφραγίσει» τα σύνορα μίας χώρας. Ακόμη το Σινικό Τείχος, μήκους 8.851,8 χλμ, το μακρύτερο στη Γη, δεν εμπόδισε τις βαρβαρικές ορδές του Βορρά, να εισβάλουν στην Κίνα ταπεινώνοντας τη δυναστεία των Τσιν.

Στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, οι αμερικανοί έκτισαν τείχος για να εμποδίσουν την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών από το Μεξικό. Όμως τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά. Έτσι οι αμερικανοί σχεδιάζουν τώρα την επέκταση του έργου, καθώς θεωρούν ότι το τείχος, με την παρούσα μορφή του, δεν επαρκεί για να κρατήσει μακριά τους Μεξικανούς λαθρομετανάστες.

Μπορώ να αναφέρω πολλά «τείχη» που έγιναν για να εμποδίζουν την ελεύθερη διέλευση. Στο Βερολίνο, στην Ιερουσαλήμ, στην Βαγδάτη, στην δυτική Σαχάρα και αλλού έχουν υψωθεί τείχη. Ορισμένα μάλιστα από τα τείχη αυτά είναι ενισχυμένα με αισθητήρες κίνησης, θερμικές κάμερες, συστήματα ακτίνων Χ, συστήματα νυκτερινής όρασης, μη-επανδρωμένα αεροσκάφη παρακολούθησης και άλλα επιτεύγματα της υψηλής τεχνολογίας. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν έχει επιτευχθεί με απόλυτο τρόπο η προστασία. Στην περίπτωση τώρα που υλοποιηθεί η απόφαση της κυβερνήσεως για την ανέγερση του τείχους, πιστεύω ότι θα υπάρξει σημαντική μείωση του αριθμού των εισερχομένων λαθρομεταναστών, αλλά θα προκύψουν άλλες σοβαρές παρενέργειες. Αλλαγή «περασμάτων», αύξηση «εισιτηρίων» κλπ. Θα πει κάποιος ότι αν πρόκειται να μειωθεί ο αριθμός των εισβολέων-λαθρομεταναστών, ας κτίσουμε το ρημάδι το ντουβάρι να ησυχάσουμε.

Οι παρατυπομετανάστες

Έλα όμως που μόλις την Δευτέρα που πέρασε μια υφυπουργός, γνωστή για τις λαθρομεταναστευτικές αναζητήσεις της, η κ. Ραγκούση-Νταλάρα, δήλωσε σε εκπομπή της ΝΕΤ :
 Οι λαθρομετανάστες δεν είναι παράνομοι μετανάστες, αλλά απλώς ΠΑΡΑΤΥΠΟΙ μετανάστες, επειδή δεν έχουν χαρτιά.

Δηλαδή με απλά λόγια η κ. Ραγκούση-Νταλάρα διαλύει το όνειρο του κ. Παπουτσή για το τείχος, αφού η λαθρομετανάστευση δεν είναι παράνομη πράξη. Το να μην έχει κάποιος χαρτιά δεν είναι παράνομο, αλλά παράτυπο. Συνεπώς δεν θα πρέπει να συλλαμβάνεται από τις αστυνομικές αρχές. Δηλαδή αντίθετα με όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες ἤ παράνομοι μετανάστες. Όλοι αυτοί είναι απλώς παράτυποι μετανάστες. Και το καλύτερο, εισάγονται εφεξής στην Ελληνική γλώσσα οι όροι : παρατυπομετανάστης και παρατυπομετανάστευση.

Όπως έγραψα στην αρχή είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και για την λαθρομετανάστευση ἤ έστω για την παρατυπομετανάστευση αν προτιμάτε. Μόλις τώρα καταλάβατε ποιο είναι. Μόλις τώρα καταλάβατε τι θα γίνει. Και μόλις τώρα καταλάβατε τι μας περιμένει. Ούτε τα τείχη, ούτε οι τοίχοι, ούτε η τύχη, θα μας σώσουν. Ας προσέχαμε….

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...