Κορίτσια, ορμάτε!

Ψωνίζω, άρα υπάρχω! Αρχίζουν το Σάββατο 15 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της χώρας.
Ανεπίσημα βέβαια οι επιχειρηματίες έχουν προχωρήσει, ήδη, σε προσφορές - προεκπτώσεις και μειωμένες τιμές, προκειμένου να αναθερμάνουν το «παγωμένο» λόγω κρίσης, ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Υπενθυμίζεται ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά η πτώση του τζίρου άγγιξε το 35%.
Οι αιτίες είναι οι γνωστές : Η μείωση του πραγματικού εισοδήματος και των συντάξεων, η ραγδαία αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, που άλλαξαν τα δεδομένα και τις προτεραιότητες της καθημερινότητας.
Εάν, λοιπόν, υπάρχουν χρήματα για ξόδεμα, έχει καλώς. Ακόμα κι έτσι όμως, οι επιλογές μας, ας υπαγορεύονται από τη λογική κάλυψης των αναγκών.
Πρώτα τα βασικά και τα απαραίτητα και ύστερα τα «περιττά». Όσο κι αν τα δεύτερα είναι που δίνουν τις περισσότερες φορές, ξεχωριστή χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...