ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΓΚΡΙΖΑ ΘΡΑΚΗ...

NTΡΟΠΗ!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΤΡΟΠΗ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΕΣ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ" ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΠΙΘΥΜΕΙ!
 ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ!!!!
 1. Μουσουλμάνα στην παραλία της Μέσης, κοντά στην Κομοτηνή, μπαίνει στη θάλασσα με φόρμα αντί για μαγιό (εικόνα στημένη, αφού καμία νεαρή μουσουλμάνα, πια, δεν κάνει μπάνιο στη θάλασσα έτσι. Ή μήπως δεν το γνωρίζουν οι "δημοσιογράφοι" που πήραν την φωτογραφία
2. Για το σεκέρ μπαϊράμι, τη γιορτή κατά την οποία μοιράζονται γλυκά μετά τη νηστεία του ραμαζανιού, ετοιμάζονται οι οικογένειες στο πομακοχώρι της Μύκης
3. Δύο φορές έχουν γίνει βανδαλισμοί στο αθλητικό και πολιτιστικό κέντρο Δροσερού, όπου τα κορίτσια των Αθίγγανων μπορούν να κάνουν γυμναστική και τα αγόρια να εξασκηθούν στην άρση βαρών (διέφυγε από τις δημοσιογράφους το γεγονός πως οι βανδαλισμοί είναι συνεχείς και γίνονται από τους ίδιους τους Ρομά...)

4. Η νεαρή τραγουδίστρια Εμινέ Μπουρουντζή ντύνεται με την πομακική φορεσιά στο σπίτι της στην Ξάνθη

5. Μουσουλμάνος στο χωριό Σεμέλη

Καθημερινά, οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελλάδας φανερώνουν μία κατάπτωση που σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα όρια του "ύποπτου". Σε μία χρονική περίοδο που η χώρα βάλλεται από τον διεθνή οικονομικό φασισμό, που απειλείται με απώλεια εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και που η πολιτική της ηγεσία υπηρετεί εντολές των "δάνειων δυνάμεων" και όχι τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, η δημοσιογραφία και τα παρελκόμενά της λειτουργούν αφήνοντας πλείστα όσα ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας και τους σκοπούς που υπηρετούν...
Σε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", παρουσιάζεται ένα οδοιπορικό μίας δημοσιογράφου και μίας φωτορερπότερ στην Θράκη. Ένα οδοιπορικό μέσα από ένα "λεύκωμα", που χωρίς δεύτερη σκέψη χαρακτηρίζεται μονόπλευρο και στις υπηρεσίες ανάδειξης μίας γκρίζας Θράκης!!!
Μιλώντας μόνο με μουσουλμάνους, περιηγούμενες από μουσουλμάνους, επισκεπτόμενες μόνο χωριά μουσουλμάνων, οι νεαρές (φαντάζομαι) δημοσιογράφοι αλλοιώνουν την εικόνα της Θράκης (ακόμη και στατιστικά). Δεν γνωρίζω τι τιμή έχει σήμερα η Θράκη σαν ρεπορτάζ ή σαν άρθρο στον δημοσιογραφικό χώρο, αλλά οι επαγγελματίες του είδους (μονομερής πληροφόρηση) καλό θα είναι να καλύπτουν τουλάχιστον την υποκειμενικότητά τους.
Η Θράκη είναι γαλάζια και αυτό ενοχλεί. Κάποιοι την θέλουν γκρίζα για να 'κονομήσουν. Δυστυχώς, αυτοί οι κάποιοι, αποφάσισαν να χορτάσουν την πείνα του μυαλού τους, βάφοντας στο χρώμα του γκρι την ακριτική πονεμένη και εγκαταλειμένη Θράκη. Εδώ, σε αυτή την περιοχή της Ελλάδας, οι άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο από τους αδαείς που αυτοχαρακτηρίζονται ως ειδικοί, υποφέρουν περισσότερο από την κενότητα ηθικής των σύγχρονων εμπόρων των εθνών (πολιτικοί και δημοσιογράφοι) παρά από τις δυσκολίες της ζωής που όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν σήμερα, σε ολόκληρη τη χώρα.
Ντροπή! Τουλάχιστον ντροπή θα έπρεπε να αισθάνονται οι περιφερόμενες "δημοσιογράφοι", που τολμούν να παρουσιάζουν εικόνες βγαλμένες μέσα από το πρίσμα του προξενείου και των ανθρώπων του που τις αγκάλιασαν, για να προβάλουν την εικόνα της Θράκης που η τουρκική προπαγάνδα επιθυμεί.

Πηγή http://kostasxan.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...