Νοσηρό κλίμα στην Ιταλία με φόντο τις νύχτες του Μπερλουσκόνι

Διευρύνεται το κατηγορητήριο εις βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με την Εισαγγελία να δηλώνει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε σεξουαλικές σχέσεις με «σημαντικό αριθμό» νεαρών συνοδών πολυτελείας πέραν της Μαροκινής Ρούμπι. Το νοσηρό κλίμα στην πολιτική σκηνή αναγκάζει σε παρέμβαση τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος δηλώνει ότι η κοινή γνώμη είναι βαθιά αποπροσανατολισμένη και τονίζει ότι επίγει η εξακρίβωση της υπόθεσης.
Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «γνωρίζει καλά ότι η κοινή γνώμη, σχετικά με την γνωστή αναφορά σε σοβαρά αδικήματα, νιώθει βαθιά αποπροσανατολισμένη, μετά και την δημοσιοποίηση πολλών στοιχείων και λεπτομερειών της όλης έρευνας».
Ο Ιταλός πρόεδρος εύχεται «να μπορέσουν να εξακριβωθούν το γρηγορότερο όλες οι εισαγγελικές θέσεις, στις έδρες τις δικαστικής εξουσίας, όπως ορίζει ο νόμος».
Η ιταλική Εισαγγελία έχει αποστείλει στον 74χρονο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κλήση σε απολογία με την κατηγορία της υποστήριξης της εκπόρνευσης ανηλίκων, με φόντο την υπόθεση της 17χρονης χορεύτριας και συνοδού πολυτελείας Μαροκινής Καρίμα, της γνωστής Ρούμπι, η οποία έδινε το «παρών» σε πάρτι στις βίλες του Καβαλιέρε όντας ακόμη ανήλικη.
Η πορνεία δεν είναι έγκλημα στην Ιταλία, ωστόσο διώκεται η εξώθηση ανηλίκων σε πορνεία ή η υποστήριξη της εκπόρνευσης ανηλίκων -κατηγορία που αποδίδεται στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Απέναντι στις κατηγορίες ο Μπερλουσκόνι απαντά πως δεν έχει πληρώσει ποτέ στη ζωή του για σεξ, αποκαλύπτοντας μάλιστα στους Ιταλούς πως διατηρεί μόνιμη σχέση με μία γυναίκα, που ποτέ δεν θα συναινούσε σε όσα του καταμαρτυρούν. Η ίδια η Ρούμπι αρνείται, επίσης, πως είχε σεξουαλική επαφή με τον Καβαλιέρε.
Το κατηγορητήριο σε βάρος του, πάντως, διευρύνεται. Σε εισαγγελικά έγγραφα που εξετάζει κοινοβουλευτική επιτροπή αναφέρεται ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός είχε σεξουαλική επαφή με «σημαντικό αριθμό» νεαρών συνοδών, στις οποίες κατέβαλε πληρωμές σε μετρητά, εξασφαλίζοντας επίσης τη διαμονή τους σε διαμερίσματα.
Τα μέλη της κοινοβουλευτικής αυτής επιτροπής δίνουν το «πράσινο φως» για εφόδους σε σπίτια και γραφεία βουλευτών, και από τη Δευτέρα έχουν ξεκινήσει την ανάγνωση των 300 σελίδων με αποδείξεις και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που τους απέστειλαν οι εισαγγελείς του Μιλάνου.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Πιερλουίτζι Καστανέτι, μιλώντας στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν, όντως, λεπτομέρειες που δεν μπορούν να μην σε κάνουν να νιώσεις αμήχανα».
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει, προκύπτει ότι σύμφωνα με τους δικαστικούς ο Μπερλουσκόνι γνώριζε ότι η μαροκινή Ρούμπι ήταν ανήλικη και της είχε υποσχεθεί να ικανοποιήσει κάθε της χρηματικό αίτημα, «υπό τον όρο να μην αποκαλύψει απολύτως τίποτα».
Στενοί συνεργάτες του μεγιστάνα-πρωθυπουργού (όπως ο δημοσιογράφος Εμίλιο Φέντε) κάνουν επίσης αναφορά στο κόστος των σεξουαλικών συναναστροφών, που «ξεκινούσαν για πολύ σύντομες συνευρέσεις από 300 ευρώ».
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται επίσης να γνώρισε την Νικόλ Μινέτι -η οποία κατηγορείται για σύμπραξη στην προαγωγή της πορνείας- όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τον Δεκέμβριο του 2009, μετά την επίθεση που δέχθηκε στην πλατεία Ντουόμο του Μιλάνου.
Κάποιες άλλες κοπέλες, μιλώντας πάντα στο κινητό, παραπονιούνται διότι «την τελευταία περίοδο ο Σίλβιο δείχνει να σνομπάρει τις Ιταλίδες και να προτιμά γυναίκες μόνο από την Κούβα και τη Βενεζουέλα».
Εν τω μεταξύ, για πρώτη φορά την Τρίτη υπάρχει μια ξεκάθαρη αρνητική αντίδραση από το χώρο της Καθολικής Εκκλησίας.
Ο Μάρκο Ταρκουίνο, διευθυντής της εφημερίδας Avennire, που ανήκει στην Συνέλευση των Καθολικών Επισκόπων Ιταλίας, τονίζει: Και μόνο η ιδέα, ότι ένας άνδρας που κατέχει ύψιστη θέση των κρατικών θεσμών, εμπλέκεται σε ιστορίες εκπόρνευσης, και ακόμη χειρότερα, εκπόρνευσης ανηλίκων πληγώνει και σοκάρει».
Ο δε Καρμέλο Μπριγκούλιο, στενός συνεργάτης του προέδρου της Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι, υπογραμμίζει ότι «ο Μπερλουσκόνι πρέπει να δώσει όλες τις αναγκαίες εξηγήσεις και να συναντήσει τους εισαγγελείς για να υπερασπισθεί τον εαυτό του. Αν δεν προσφέρει, όμως, πειστικές εξηγήσεις, τότε, πρέπει να παραιτηθεί».
Αναλυτές επισημαίνουν ότι είναι απίθανο να φτάσουμε σε μια τέτοια κατάληξη: ο Μπερλουσκόνι θα συνεχίσει να υποστηρίζει ότι πρόκειται για μηχανορραφία των δικαστών και των πολιτικών του αντιπάλων, με την συνεργασία, ίσως, μέρους των μυστικών υπηρεσιών.
Είναι πιθανότερο, όμως, απ' ό,τι πριν λίγες ημέρες να επιλεγεί τελικά η οδός των πρόωρων εκλογών την άνοιξη, με κορύφωση της πολιτικής αντιπαράθεσης. Μπορεί να μετατραπεί, κατά κάποιο τρόπο και σε μια «κούρσα ενάντια στο χρόνο». Διότι και στο εσωτερικό της ιταλικής, μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς αρχίζει να ακούγεται η άποψη ότι «ίσως ο Καβαλιέρε δεν είναι, πλέον, ο ιδανικότερος υποψήφιος πρωθυπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...