Η Τουρκία να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας

Κανένα κεφάλαιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας στην Ε.Ε. δεν μπορεί να κλείσει όσο δεν εφαρμόζεται το πρωτόκολλο της Άγκυρας, διεμήνυσε από την Κύπρο η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.
Όπως εξήγησε, στην αδιαλλαξία της Άγκυρας να εφαρμόσει το ομώνυμο πρωτόκολλο οφείλεται το γεγονός ότι υπάρχουν οχτώ κεφάλαια που δεν μπορούν ούτε καν να ««ανοίξουν».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, αναφερόμενος στο ίδιο θέμα ευχαρίστησε την κα Μέρκελ, διότι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου - κατά τη συζήτηση των σχέσεων ΕΕ - ΝΑΤΟ - η Γερμανίδα καγκελάριος στήριξε την πρόταση του οι σχέσεις αυτές «να στηρίζονται στην αυτονομία, στον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και τα ψηφίσματα τους και η πρόταση έχει περάσει».
Εξ άλλου, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κύπρου στη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη και σε ζώνες, που γειτνιάζουν με άλλες χώρες, αφού συνυπογράψει με αυτές, να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο.
Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, ο πρόεδρος Χριστόφιας επανέλαβε, τέλος, ότι «δεν θέλουμε να την κρατούμε όμηρο, όμως δεν μπορεί να συνεχίσει να μην αναγνωρίζει μία χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αρνείται επίμονα να υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, το οποίο η ίδια υπέγραψε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...