Νέα ευρήματα για τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις

Νέα ευρήματα που δίνουν άλλες διαστάσεις στο θέμα της τρομοκρατίας, που βρίσκεται, σε εξέλιξη προέκυψαν από την έρευνα που συνεχίζεται στο σπίτι της οδού Κορδελιού και Φορμίωνος στο Βύρωνα. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, εκτός από το πιστόλι και διάφορα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν χθες, σήμερα βρέθηκαν ένα πολεμικό τουφέκι Καλάζνικοφ με σιγαστήρα, 100 φυσίγγια των 7,62 χιλιοστών για το συγκεκριμένο όπλο, 120 φυσίγγια των εννέα χιλιοστών, δελτία ταυτότητας, πιστωτικές κάρτες, σφραγίδες κενά δελτία φοιτητικών ταυτοτήτων, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Όλα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας για διερεύνηση. Η ανεύρεση του οπλισμού, όπως δήλωσαν αρμόδιοι αξιωματικοί, δίνουν άλλη διάσταση στην υπόθεση κι εκτιμούν ότι πιθανότατα η έρευνα να οδηγήσει σε δράσεις που ξεπερνούν τα όρια των εμπρηστικών ενεργειών στη Θεσσαλονίκη για τις οποίες κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες.

Εν τω μεταξύ έχουν ήδη ταυτοποιήθεί τα στοιχεία των 4 υπόπτων που είχαν προσαχθεί χθες από το απόγευμα ως ύποπτοι για τρομοκρατική δράση. Εναντίον και των τεσσάρων, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, καθώς διαπιστώθηκε ότι συμμετείχαν στον εμπρησμό της ΔΕΗ στη Θεσσαλονίκη, από όπου και κατάγονται.

Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αποδεχθεί ότι η οργάνωση στην οποία ανήκαν είναι οι "Πυρήνες της φωτιάς" αλλά οι έρευνες συνεχίζονται και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν πρόκειται για κάποιους από τους τέσσερις καταζητούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση, αλλά για πρόσωπα, που σχετίζονται με άλλες ενέργειες. Ειδικότερα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να είναι μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» που έχουν δραστηριοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα συγκεκριμένα άτομα εντοπίστηκαν πριν από λίγες ημέρες ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων, τα οποία προέκυψαν από συνομιλίες κάποιων εκ των συλληφθέντων πρόσφατα για συμμετοχή στην οργάνωση, καθώς και από παρακολουθήσεις που ακολούθησαν. Εκτός από τους τέσσερις, είχε αρχικά προσαχθεί και ο Δ. Παπαδάτος, στέλεχος του ΣΥΝ που έδωσε χθες συνέντευξη για να καταγγείλει την αστυνομική αυθαιρεσία εις βάρος του.
ΠΗΓΗ:NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...