Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης το Βερολίνο

Οι πυροσβεστικές Αρχές της πρωτεύουσας της Γερμανίας κήρυξαν την πόλη σε «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» εξαιτίας του επικίνδυνου παγετού που σκέπασε απ’ άκρη σ’ άκρη σχεδόν κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά, αφού η πολύ χαμηλή θερμοκρασία έκανε το νερό που έπεσε νωρίτερα από βροχή να παγώσει. Το αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου έκλεισε εν μέρει σήμερα το πρωί. Η πυροσβεστική λέει ότι απέστειλε συνεργεία της σε 170 περιστατικά στα οποία πολλοί άνθρωποι υπέστησαν μικροτραυματισμούς. Χθες, ο αντίστοιχος αριθμός ανερχόταν σε 130.
Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάφορα σημεία της χώρας ο πάγος φτάνει σε πάχος ακόμα και τα 2 εκαστοστά!
Σε πολλές περιοχές της Γερμανίας οι τοπικές Αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για να περιοριστεί ο κίνδυνος τραυματισμών. Περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ένα φορτηγό ξέφυγε από τον δρόμο εξαιτίας παγετού που σχηματίστηκε στην εθνική οδό Α8 στα νοτιο-δυτικά της χώρας μεταξύ Στουτγάρδης και Μονάχου και συγκρούστηκε με διερχόμενο λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...