Μια ροκ νότα στον "Πυρήνα"

Την ταλαντούχα τραγουδίστρια Ελισσάβετ Καρατζόλη, υποδέχεται η μουσική σκηνή του "Πυρήνα" από την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου και για κάθε Πέμπτη του μήνα, παρουσιάζοντας την πρώτη δισκογραφική της δουλειά με τίτλο "Σαν προσευχή στην πιο βαθειά εμπιστοσύνη".Η καλλιτέχνης θα ερμηνεύσει με την μοναδική της φωνή τραγούδια από το νέο της δίσκο, ο οποίος περιλαμβάνει διασκευές αγαπημένων τραγουδιών. Την ενορχήστρωση και παραγωγή του δίσκου έχουν αναλάβει τα Κίτρινα Ποδήλατα ενώ συμμετέχουν ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Ίρις Κατσίρη σε τρία ντουέτα.Στις εμφανίσεις αυτές θα έχει τη χαρά ,όπως η ίδια δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, να έχει δίπλα της αγαπημένους φίλους και συνεργάτες, αλλά και ανθρώπους με τους οποίους συναντιέται για πρώτη φορά και τους οποίους θαυμάζει και εκτιμά βαθύτατα.
Έτσι αύριο, πρώτη Πέμπτη του Γενάρη θα συναντηθεί με την τραγουδίστρια Αφεντούλα Ραζέλη, στις 13 του μηνός ο Κώστας Παρίσσης από τα Υπόγεια Ρεύματα, στις 20 Ιανουαρίου με τον επί χρόνια συνεργάτη και φίλο της Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, και κλείνει τις εμφανίσεις της με την παρουσία της Γιώτας Νέγκα.

Η καθηγήτρια φωνητικής και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της ρόκ και έντεχνης μουσικής σκηνής της Ελλάδας και έχει συμμετάσχει σε πολλούς δίσκους καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Αναφερόμενη στις μουσικές επιρροές της λέει πως από μικρή άκουγε κλασσική μουσική- Μαρία Κάλλας, καθώς υπήρχαν ήδη τα ακούσματα από το σπίτι-, αλλά και ξένη ροκ μουσική όπως Pink Floyd, Led Zeppelin, Freddy Mercury. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες όπως Χατζιδάκις, Ξαρχάκος, Σαββόπουλος από τους οποίους και επηρεάστηκε. Για τον Χατζιδάκι μάλιστα, όπως η ίδια αποκαλύπτει, σκοπεύει να κάνει ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα. Συνεχίζοντας, η τραγουδίστρια τόνισε, πως επιρροή και έμπνευση για εκείνη αποτελεί, οτιδήποτε βγαίνει μέσα από την ψυχή, όπου δηλαδή υπάρχει αλήθεια. Μέσα από τη έμπνευση των καλλιτεχνών ν' ασχοληθούν με τον ίδιο τον άνθρωπο, εμπνέεται και επηρεάζεται και η ίδια.

Αναφερόμενη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, η ίδια πιστεύει πως ο κόσμος έχει ανάγκη από ένα καλό είδος μουσικής , γι' αυτό άλλωστε όπως η ίδια παρατηρεί υπάρχει πολύ μεγάλη στροφή του μουσικόφιλου κοινού προς την έντεχνη μουσική. Μπορεί ,όπως δηλώνει, αυτή η στροφή να μην αφορά την μεγαλύτερη μερίδα του κοινού, σίγουρα όμως ανταποκρίνεται μια άλλη μερίδα που έχει περισσότερες απαιτήσεις και δεν επαναπαύεται στην επιδερμική ακρόαση της μουσικής. Χαίρεται μας λέει, που ολοένα και περισσότεροι νέοι, ασχολούνται με το έντεχνο τραγούδι και πιστεύει χαρακτηρίζοντας τον εαυτό της "τεχνιέντως αισιόδοξο" , πως μπορεί να βγει κάτι καλό , αρκεί να μπορέσουμε να βγούμε από την ατέρμονη αναζήτηση της ύλης και να ξαναγυρίσουμε στην ανθρώπινη υπόστασή μας.

Πιστεύει πως «κυρίαρχη αιτία της δυστυχίας μας είναι ότι έχουμε πάψει πια να εμπιστευόμαστε τα πάντα και πάνω απ' όλα τον εαυτό μας». Αυτή ήταν και η αφορμή για την επιλογή του τίτλου του δίσκου, παρμένη από τους εμπνευσμένους στίχους τραγουδιού του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μάνου Ελευθερίου.

«Έχουμε» όπως η ίδια λέει, «περιχαρακωθεί γύρω από το εγώ μας και έχουμε ξεχάσει τα βαθύτερα αισθήματά μας και την ανθρώπινη διάσταση». Αυτό λοιπόν που πιστεύει η τραγουδίστρια είναι ότι πρέπει να πιστέψουμε και πάλι στον εαυτό μας, την χαρά, την αγάπη, να έχουμε αυτογνωσία δηλαδή αυτά που και η ίδια διδάσκει στους μαθητές της.

Η Ελισσάβετ Καρατζόλη όπως αποκάλυψε, μετά τις εμφανίσεις στον "Πυρήνα" και την προγραμματισμένη εμφάνισή της στον Ιανό (28 Φεβρουαρίου) θα ξεκινήσει την προετοιμασία του δεύτερου δίσκου της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...