ΓΣΕΒΕΕ: 80.000 ανέργους θα φέρει ο αντικαπνιστικός νόμος

Τη στάση της σχετικά με το νέο νόμο για το κάπνισμα εξέφρασε σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ. Σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι «ο κλάδος διέρχεται την μεγαλύτερη κρίση από τον πόλεμο και μετά.Η ύφεση στην οικονομία έχει οδηγήσει στη μείωση του τζίρου κατά μέσο όρο 48%. Η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στη χώρα που εξαγγέλθηκε δια στόματος του πρωθυπουργού θα φέρει τουλάχιστον 15-20 χιλιάδες λουκέτα στις επιχειρήσεις του κλάδου και 80.000 νέους ανέργους», ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να ξανασκεφτεί τον νέο νόμο.

«Πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός έχει εγκλωβιστεί από τον υπουργό Υγείας σε αυτή την απόφαση και ζητάμε από τον πρωθυπουργό την αναστολή του νόμου για ένα χρόνο και παράλληλα την έναρξη διαλόγου πραγματικού και όχι προσχηματικού, έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα νόμο βιώσιμο και ρεαλιστικό που θα λαμβάνει υπόψη του τις πραγματικές καταστάσεις που διέρχεται ο κλάδος, την κατάσταση της οικονομίας, το δικαίωμα των πελατών μας να επιλέγουν ελεύθερα», ανέφερε ο κ. Καββαθάς.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...