Ενστάσεις του ΟΗΕ για τον φράχτη του Έβρου

Την ανησυχία της ότι ο μήκους 12,5χλμ. φράχτης που σχεδιάζει η κυβέρνηση της Ελλάδας στον Έβρο θα αποκλείσει όσους αναζητούν άσυλο προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη βία και τις διώξεις στις πατρίδες τους εξέφρασε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Ο μεγαλύτερος κίνδυνος, σύμφωνα με τους υπευθύνους της Ύπατης Αρμοστείας, είναι οι άνθρωποι που χρήζουν διεθνής προστασίας να καταφύγουν σε πιο επικίνδυνες οδούς με τη βοήθεια αδίστακτων δουλεμπόρων.
«Με το να χτίζουμε τείχη, πιστεύουμε ότι σπανίως λύνεται το βασικό πρόβλημα των μεταναστευτικών πιέσεων» δήλωσε η εκπρόσωπος του Ύπατου Αρμοστή για τους Πρόσφυγες, Μελίσα Φλέμινγκ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Γενεύη.
Παρόμοιες ανησυχίες εξέφρασε και ο Ζαν-Φιλίπ Σοζί, από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης: «Αυτό που βλέπουμε σε όλες τις περιοχές του κόσμου είναι πως όταν χτίζεται ένα τείχος για να σφραγιστούν τα σύνορα, τα κυκλώματα των δουλεμπόρων μεταφέρουν τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο μέσω επικίνδυνων δρόμων. Προφανώς, υπάρχει ανθρώπινο κόστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...