Η Αλ Κάιντα στο Ιράκ ανέλαβε την ευθύνη αρκετών επιθέσεων αυτοκτονίας στη χώρα.

Η ιρακινή πτέρυγα της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στο Ραμάντι και τη Μοσούλη κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες 13 άνθρωποι στο Ιράκ, εκ των οποίων οκτώ αστυνομικοί, σε ανακοίνωσή του που δημοσιοποιήθηκε χθες Κυριακή από το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.Το Ισλαμικό κράτος του Ιράκ (ISI) διεξήγαγε "δύο νέες ευλογημένες επιθέσεις στις επαρχίες αλ Ανμπαρ και Μοσούλη", αναφέρει σε ανακοίνωση που έστειλε το Σάββατο σε ισλαμιστικά φόρα. Μια διπλή επίθεση, με εννέα νεκρούς, μεταξύ τους τέσσερις αστυνομικοί και 49 τραυματίες τη Δευτέρα στις 27 Δεκεμβρίου στο Ραμάντι, 100 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, "είχε στόχο ένα σημαντικό κυβερνητικό κτίριο και υπηρεσίες ασφαλείας", γράφει το ISI.Η επίθεση διαπράχθηκε από δύο καμικάζι. Ο πρώτος ανατίναξε το αυτοκίνητό του που ήταν γεμάτο εκρηκτικά στην είσοδο του κτιριακού συγκροτήματος. Ο δεύτερος πυροδότησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά που φορούσε, εξηγεί το ISI.

Η εξτρεμιστική οργάνωση αναλαμβάνει επίσης την ευθύνη για την επίθεση της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, που είχε στόχο τα κεντρικά γραφεία της λεγόμενης "ομάδας εκτάκτων καταστάσεων" της Μοσούλης".

Τρεις βομβιστές σκότωσαν τέσσερις αστυνομικούς, εξηγεί το ISI. Στόχος της επίθεσης ήταν ο αντισυνταγματάρχης Σαμίλ Αχμεντ Ογκλάχ, ο οποίος σκοτώθηκε. Είχε συντονίσει μια επιχείρηση εναντίον ενός πυρήνα της Αλ Κάιντα κατά την οποία σκοτώθηκε ένα ηγετικό της στέλεχος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας.

Στην ανακοίνωσή του το ISI κατηγορεί τον αντισυνταγματάρχη Ογκλάχ ότι είχε μεγάλη συμμετοχή στην επιβολή του "τρόμου στο σουνιτικό λαό" με τις "συλλήψεις, τα βασανιστήρια, τις δολοφονίες".

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας παραμένουν βασικοί στόχοι των ανταρτικών κινημάτων στο Ιράκ, κυρίως του ISI. Η οργάνωση αυτή είχε αναλάβει την ευθύνη σχεδόν είκοσι επιθέσεων στις 25 Αυγούστου, στις οποίες 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους πολλοί αστυνομικοί.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...