Οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης οδηγούν στη χρεοκοπία Αρχιεπισκοπή στις ΗΠΑ

Οι δικαστικές εντολές καταβολής αποζημίωσης σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ανάγκασαν τη Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι, στην πολιτεία Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, να υποβάλει αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς χρεοκοπίας. Στο σχετικό της έγγραφο η Αρχιεπισκοπή κάνει λόγο για χρέη 50 εκατ. δολαρίων. Είναι η όγδοη που υποβάλλει τέτοιο αίτημα τα τελευταία χρόνια.
Ο αρχιεπίσκοπος Τζερόμ Λίστεκι, αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα «δραματικό βήμα», αλλά εξέφρασε την «ελπίδα» ότι η εξέλιξη θα φέρει «την επίλυση και το κλείσιμο» των σε βάρος της διεκδικήσεων και «την ευκαιρία για μια νέα αρχή».
Η αρχιεπισκοπή του Μιλγουόκι έχει πληρώσει 29 εκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 20 χρόνια «για να προσπαθήσει να επιλύσει αυτή την τραγωδία» είπε ο Λίστεκι.
Δεν διευκρίνισε πόσα θύματα έλαβαν αποζημιώσεις ούτε πόσο μέρος από το ποσό αυτό χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθούν τα δικαστικά έξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...