Νέο ράλυ ανόδου του πετρελαίου!

Tην ώρα που πληθαίνουν οι εικασίες ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού θα συνεχίσουν να μειώνονται, στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας διετίας παραμένουν οι τιμές του «μαύρου χρυσού».Στις 09:29, ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχωρούσε οριακά κατά ένα σεντ στα 91,54 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας κοντά στα 92,58 δολάρια στα οποία ανήλθε χθες - το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Οκτωβρίου του 2008.
Η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent σημείωνε άνοδο κατά ένα σεντ στα 94,85 δολάρια το βαρέλι. Χθες, ξεπέρασε ενδοσυνεδριακά τα 96 δολάρια το βαρέλι, για πρώτη φορά από το 2008.
Αναλυτές της JPMorgan σχολίασαν ότι “Η τάση στην αγορά πετρελαίου έχει καταστεί ισχυρά ανοδική, εν μέρει εξαιτίας των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών, αλλά κυρίως λόγω των ολοένα πιο αισιόδοξων προβλέψεων για τις επιδόσεις της οικονομίας το 2011”.
Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ εκτιμά ότι ο ρυθμός με τον οποίο θα αυξάνεται η ζήτηση για πετρέλαιο το 2011 θα είναι σχεδόν διπλάσιος του ρυθμού αύξησης της προσφοράς, ενώ αναμένει αύξηση 1,7% της φετινής ζήτησης - η οποία θα αγγίξει τα 87,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα - και αύξηση 0,9% της παραγωγής.
ΠΗΓΗ:POLITICSNEW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...