Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας σε δικαστικούς λειτουργούς

Σε κλοιό ασφάλειας και εκτάκτων μέτρων έχουν τεθεί πενήντα δικαστικοί λειτουργοί ενόψει της δίκης των δεκατριών κατηγορουμένων ως μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες η δίκη θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότατα στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, στον ίδιο χώρο που διεξάγεται η δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Το τελευταίο διήμερο έχουν γίνει αλλεπάλληλες συσκέψεις αξιωματικών της Κρατικής Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια των οποίων έχουν συζητηθεί τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που αρχίζουν ήδη να λαμβάνονται.
Υπολογίζεται ότι περίπου 90 οχήματα της ΕΛΑΣ εποπτεύουν ή ακολουθούν τα τελευταία 24ωρα τις κινήσεις δικαστικών λειτουργών προκειμένου να αποφευχθεί αιφνιδιασμός από ένοπλες οργανώσεις. Επιπλέον συνολικά περίπου 200 αστυνομικοί κάθε ημέρα έχουν αναλάβει σε όλη την χώρα την φρούρηση των δικαστηρίων ενώ δεκάδες θα αναλωθούν στην περιμετρική φρούρηση σωφρονιστικών ιδρυμάτων. Μόνο έξω από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού θα δίνουν -σε κάθε βάρδια- παρόν περίπου 100 αστυνομικοί.
Επίσης υπάρχει διαρκής επαφή της ΕΛΑΣ και προϊσταμένων δικαστικών υπηρεσιών προκειμένου να τοποθετηθούν ειδικές συσκευές ελέγχου της αλληλογραφίας, αλλά και όλων όσων εισέρχονται στα δικαστήρια. Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ έχουν διαπιστώσει ελλείψεις στις διαδικασίες ελέγχου πρόσβασης σε πολλά δικαστήρια κι έχουν ζητήσει άμεση λήψη μέτρων.
Στις συσκέψεις του τελευταίου 48ωρου έχουν αναλυθεί όλοι οι δυνατοί τρόποι που μπορεί να πραγματοποιήσουν ένοπλη επίθεση οι οργανώσεις «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά κι η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» που θεωρούνται ακόμη και σήμερα ενεργές.
Σύμφωνα πάντως με χθεσινοβραδινές πληροφορίες οι έρευνες της ΕΛΑΣ για αναζητούμενα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι σε καλό σημείο παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ ότι «δεν υπάρχουν εκμεταλλεύσιμα στοιχεία κι ότι παρατηρείται στασιμότητα».
ΠΗΓΗ:ΝΕW POST 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...