Οι κινητοποιήσεις κρίνονται στα δικαστήρια – Το απεργιακό πρόγραμμα των ΜΜΜ

Μάχη στις δικαστικές αίθουσες δίνουν συνδικαλιστές και διοικήσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Παράνομες οι κινητοποιήσεις στον ΗΣΑΠ, το βράδυ ή αύριο η απόφαση για ΗΛΠΑΠ-ΕΘΕΛ.
Οι κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει για σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο κρίθηκαν παράνομες από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά.Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, πάντως, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Μέχρι το βράδυ, εξάλλου, αναμένεται και η απόφαση για τις κινητοποιήσεις σε ΗΛΠΑΠ και ΕΘΕΛ. Νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο η προσφυγή της διοίκησης του ΗΛΠΑΠ κατά του σωματείου εργαζομένων και κατά του Εργατικού Κέντρου.
Ακολούθησε η προσφυγή της διοίκησης κατά του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΘΕΛ.
Στα δικαστήρια βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενοι των Μέσων Μεταφοράς, ενώ οι αποφάσεις για το αν οι κινητοποιήσεις θα θεωρηθούν παράνομες και καταχρηστικές αναμένεται να εκδοθούν είτε το βράδυ, είτε αύριο, Πέμπτη.
Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Νίκος Κουλουμπαρίτσης, υποστήριξε ότι ποινικοποιείται η εργασία και ότι ανεξάρτητα από την απόφαση της Δικαιοσύνης "η απεργία για τους εργαζόμενους" είναι νόμιμη.
Εν αναμονή των δικαστικών αποφάσεων και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων στα ΜΜΜ έχει ως εξής:
Λεωφορεία όσο και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν εντελώς την Πέμπτη 13 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
Από την επόμενη εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 12:00 έως τις 16:00, ενώ τη μεθεπόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση για να αποφασιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα πραγματοποιήσουν νέα στάση εργασίας την Πέμπτη, 12 με 4 το απόγευμα.Στο Μετρό, σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της λειτουργίας και την Πέμπτη το Μετρό δεν θα λειτουργήσει καθόλου.
ΠΗΓΗ:newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...