Σε «κλοιό» ασφαλείας οι δικαστές εν όψει της δίκης των κατηγορουμένων για τους «Πυρήνες»

Σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας βρίσκονται τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, προκειμένου να καταρτίσουν σχέδιο καλύτερης φύλαξης δικαστικών που χειρίζονται υποθέσεις τρομοκρατίας και ειδικά εκείνων που θα δικάσουν τους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά και τις απειλές που εκτοξεύει η τρομοκρατική οργάνωση στην πρόσφατη προκήρυξή της.Σύμφωνα με το BHMA online, σε «κλοιό ασφαλείας» θα βρεθούν οι δικαστικοί που θα απαρτίζουν την σύνθεση του δικαστηρίου που θα δικάσει στις 17 Ιανουαρίου τα προφυλακισμένα μέλη της οργάνωσης. Τα μέτρα ασφαλείας που θα ληφθούν αναμένεται να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων 24ωρη επιτήρηση των οικιών τους και συνοδεία από αστυνομικούς από και προς το δικαστήριο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στο χώρο όπου θα διεξαχθεί η δίκη. Εκτιμάται πως θα γίνει στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού –όπως έχει γίνει με παλαιότερες ανάλογες υποθέσεις– καθώς μπορεί να γίνει καλύτερα ο έλεγχος των ατόμων που θα παραβρίσκονται στην αίθουσα.

Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως η τελική απόφαση για το που θα γίνει η δίκη θα ληφθεί από τις δικαστικές αρχές και «σε περίπτωση που μας ζητηθεί εμείς θα εκφέρουμε την άποψη μας για το θέμα από πλευράς των μέτρων ασφαλείας».

Παράλληλα, σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο υπουργείων προκειμένου να φυλάσσονται καλύτερα τα κτίρια των δικαστηρίων, μετά και την βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών. «Όπως προκύπτει από τις δύο πρόσφατες επιθέσεις, ο χώρος της Δικαιοσύνης έχει στοχοποιηθεί», αναφέρει ο κ. Καστανίδης και καλεί τους προϊστάμενους όλων των δικαστηρίων, να διαμορφώσουν μέσα σε έναν μήνα, σε συνεργασία με το διοικητή της αρμόδιας αστυνομικής δύναμης της πόλης όπου βρίσκεται το δικαστικό μέγαρο, σχέδιο αυξημένης προστασίας του μεγάρου, το οποίο θα κοινοποιηθεί στο υπουργείο.

Φόβοι για εξέγερση στις φυλακές

Εξάλλου, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ online, εκτός από το ενδεχόμενο χτυπημάτων σε βάρος δικαστικών, ένας άλλος «πονοκέφαλος» για τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του υπουργείου Δικαιοσύνη είναι το κάλεσμα που κάνουν μέσω της προκήρυξης τους τα ασύλληπτα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» σε κρατούμενους των φυλακών για εξέγερση.

Έτσι μελετάται το ενδεχόμενο να υπάρχει αυξημένη επαγρύπνηση στις φυλακές καθώς θεωρείται αυξημένη πιθανότητα εν όψει της δίκης να ξεκινήσει ένα μπαράζ εξεγέρσεων σε αρκετές φυλακές της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως στη προκήρυξη αναφέρεται πως στηρίζουν τα μέλη της οργάνωσης τον αγώνα των φυλακισμένων και σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι: «Ο Κορυδαλλός για παράδειγμα, η μεγαλύτερη φυλακή της χώρας έχει περίπου 2.500 κρατούμενους μπορεί και παραπάνω, ενώ οι δεσμοφύλακες σε υπηρεσία δεν ξεπερνούν ποτέ τα 50 άτομα ακόμα και με ανοικτή φυλακή. Εάν όλοι αυτοί οι έγκλειστοι αρνηθούν να συνεργαστούν με τα 50 άτομα, αρνηθούν να παίξουν το παιχνίδι με το καρότο και το μαστίγιο, τότε τη φυλακή θα την γκρεμίσουν με τα νύχια τους εν μία νυκτί. Άρνηση λοιπόν συνεργασίας και σαμποτάζ στις διαδικασίες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...