Η ομάδα του Γιώργου "ανοίγει" τα επαγγέλματα

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα και τα όσα έχουν ειπωθεί για τη χρησιμότητα ή μη της ομάδας σχεδιασμού που έχει συσταθεί υπό τον υπουργό εσωτερικών Γ. Ραγκούση, το απόγευμα στις πέντε, τα μέλη της ομάδας ξανά συγκεντρώνονται στο υπουργείο εσωτερικών για να συζητήσουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης με ανοικτά τα μέτωπα σε πολλά σημεία με πρώτο φυσικά το θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων.
΄Η επιτροπή θα συνεδριάσει υπό τον κ. Ραγκούση σε πλήρη σύνθεση ώστε να σχεδιάσει τις από εδώ και πέρα κινήσεις που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων που θίγονται με τις νέες ρυθμίσεις. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο θα “περάσουν” στην κοινωνία αναίμακτα οι μεταρρυθμίσεις ενώ υπάρχει απόφαση αυτές οι αλλαγές να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν καθώς οι απαιτήσεις της τρόικας, είναι το τελευταίο διάστημα εντονότατες.
Παράλληλα υπάρχει προετοιμασία από την πλευρά του κ. Ραγκούση για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο οποίος δεν θα περάσει χωρίς γκρίνια από τους βουλευτές, που πιστεύουν ότι χρειάζονται προσεκτικές κινήσεις για να μην υπάρξει εντύπωση ότι επιχειρείται από την ηγετική ομάδα αποκλεισμός των βουλευτών αυτών που αντιδρούν. Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει γκρίνια στην Κ.Ο με αποδέκτες τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και τον γραμματέα της Κ.Ο Βασίλη Έξαρχο με θέμα την αδυναμία συντονισμού της κυβέρνησης.
Πολλοί βουλευτές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις εξελίξεις και δεν τις προλαμβάνει, και φέρνουν ως παράδειγμα, τις τελευταίες αναφορές του κ. Παπούλια την πρώτη του έτους, όταν μίλησε για κοινωνικές αδικίες, ενώ στις αιτιάσεις τους, περιέχονται και οι κακοί χειρισμοί που γίνονται από το Μαξίμου προς την Κ.Ο. Με πρόσφατο παράδειγμα τον τσακωμό της Σούλας Μερεντίτη με την Κατερίνα Μπατζελή στο ΚΤΕ ανάπτυξης.
ΠΗΓΗ:NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...