Ο στρατός μαζεύει τα σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Τη βοήθεια του στρατού για να καθαρίσει η πόλη της Θεσσαλονίκης από τα σκουπίδια ζήτησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τα απορρίμματα σχηματίζουν λόφους σε αρκετούς δρόμους, καθώς τα περισσότερα από τα 73 απορριμματοφόρα δεν λειτουργούν λόγω βλάβης. Το πρωί πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο νέο δημαρχιακό μέγαρο παρουσία του δημάρχου, των αντιδημάρχων Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν, εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και εργοληπτών.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η άμεση εκπόνηση ενός πλαισίου συνεργασίας που θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή ανά πάσα στιγμή μέσα στο επόμενο τρίμηνο.
«Με αφορμή την προβληματική κατάσταση από τη συσσώρευση των σκουπιδιών πραγματοποιήσαμε έκτακτη σύσκεψη όπου ζητήσαμε τη συνδρομή και του στρατού και του συνδέσμου εργοληπτών προκειμένου να βελτιώσουμε τη σημερινή εικόνα της πόλης», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.
«Σε πρώτη φάση και πριν η κατάσταση φτάσει σε επίπεδο έκτακτης ανάγκης θα ζητήσουμε τη συνδρομή σε στρατιωτικούς και ιδιωτικούς τράκτορες για να μεταφέρουμε τα κοντέινερ με τα απορρίμματα από το σταθμό μεταφόρτωσης του δήμου στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης», πρόσθεσε.
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο κ. Μπουτάρης θα ενταθούν οι προσπάθειες για την επισκευή ή την αντικατάσταση των απορριμματοφόρων και την επίλυση του προβλήματος με την προμήθεια των ανταλλακτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...