ΔΕΗ: Ετοιμάζεται για νέο "χαράτσι"

Aνοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός σε ενημέρωση του στην επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της ΔΕΗ.

Στην παρουσίαση του αναθεωρημένου Ενεργειακού Επιχειρησιακού Σχεδίου της ΔΕΗ στην Βουλή ο Αρθούρος Ζερβός είπε ότι «η λογική της απελευθέρωσης και του ανταγωνισμού λέει ότι θα πέσουν θεωρητικά οι τιμές. Βέβαια δεν έχουμε δει σε καμία χώρα να πηγαίνουν προς τα κάτω τα τιμολόγια. Σε όλες τις χώρες έχουμε δει αύξηση των τιμολογίων. Άρα αναμένεται αύξηση των τιμολογίων και στην χώρα μας, μέσα από αυτή την διαδικασία».

«Η ΔΕΗ σε ένα χρόνο θα είναι μια άλλη επιχείρηση» δεσμεύθηκε ο κ. Ζερβός και υποστήριξε ότι η ΔΕΗ θα πρέπει να κάνει πράγματα που δεν έκανε την προηγούμενη 10ετία κυρίως στον τομέα της απελευθέρωσης της αγοράς. Για τις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ υπογράμμισε ότι τα εμπορικά τιμολόγια που επιδοτούσαν τα οικιακά και αγροτικά, με βάση τις αρχές της απελευθέρωσης της αγοράς δεν μπορεί να ισχύουν. «Δεν μπορείς να πουλάς κάτω του κόστους» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε ότι μεγάλος αριθμός των νοικοκυριών έχει ελάχιστη αύξηση, ενώ ταυτόχρονα είπε ότι υπάρχει μείωση στα κοινόχρηστα τιμολόγια γιατί τα τιμολόγια στις πολυκατοικίες είναι εμπορικά και εκεί υπάρχει έκπτωση 7-8%. «Οι περισσότεροι μένουμε σε πολυκατοικίες και άρα μιλάμε συνολικά για πολύ μικρή αύξηση της τάξης των λεπτών το μήνα, ούτε του ευρώ».

Επιπλέον, παρουσίασε τις ισοδύναμες λύσεις που προτείνει η ΔΕΗ σε σχέση από την πρόβλεψη του μνημονίου για την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών σταθμών σε ιδιώτες, ενώ προανήγγειλε επενδύσεις ύψους 4 δις ευρώ στις συμβατικές πηγές ενέργειας και 2 δις ευρώ στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...