Η επιλεκτική μνήμη της Ντόρας

Η κυρία Μπακογιάννη στο ALTER απέφυγε να σχολιάσει τη νέα ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, αλλά εμμέσως τη σχολίασε. Δεν μπόρεσε δηλαδή να αποφύγει τη μόνιμη συνήθεια των αρχηγών των μικρών κομμάτων, που αντί να ηγούνται, εμφανίζονται ως σχολιαστές της επικαιρότητας. Είναι και αυτός ένας τρόπος να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, προσπαθώντας να σπάσουν το φράγμα της απομόνωσης, το οποίο οι ίδιοι με τις επιλογές τους φροντίζουν να κατασκευάζουν. Εν προκειμένω, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία λησμόνησε ότι η ίδια είχε σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Προφανώς της διέφυγε η… λεπτομέρεια ότι δεν ήταν απλά υπουργός Εξωτερικών αλλά μέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, και συνεπώς υπεύθυνη πολλών αποφάσεων για τις οποίες σήμερα εγκαλείται ο πρώην πρωθυπουργός.

Επιτέλους, δεν πρέπει να έχει κανείς ντοκτορά στη πολιτική επιστήμη ώστε να κατανοήσει ότι η διαφορά των έντεκα ποσοστιαίων μονάδων δεν οφείλεται μόνο στον Καραμανλή. Οφείλεται στην κυβέρνηση και στον κομματικό μηχανισμό, αλλά κυρίως στα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής της οποίας ήταν κορυφαίο στέλεχος η κυρία Μπακογιάννη.

Γιατί όλοι γνωρίζουμε, και καλύτερα η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ήταν σαν… τον ΦΠΑ. Δεν αποδιδόταν ποτέ! Αντιθέτως, το… «ταμείο» ήταν η Κυβερνητική Επιτροπή. Αυτή αποφάσιζε και τις αποφάσεις της απλώς κάποια στιγμή τις… μάθαιναν και οι υπουργοί.

Θα μου πείτε ότι έκανε την αυτοκριτική της, και ανέλαβε τις ευθύνες που τις αναλογούσαν. Σωστά, μόνο που η αυτοκριτική δεν αλλάζει την ιστορία, ούτε όπως φαίνεται, λειτουργεί διδακτικά για το μέλλον. Παράδειγμα: Είπε η κυρία Μπακογιάννη ότι «μ’ αυτή τη Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία ιδεολογική σχέση».

Απορία: Με την προηγούμενη είχε ιδεολογική σχέση; Δηλαδή, ποια ήταν η ιδεολογία της Νέας Δημοκρατίας από το 1997 μέχρι το 2009, και τι άλλαξε μέσα σε ένα χρόνο; Μήπως οι βουλευτές και η συντριπτική πλειονότητα των στελεχών ακολουθούν ένα κόμμα που άλλαξε ιδεολογία, το έμαθε η κυρία Μπακογιάννη, και δεν το ξέρουν ακόμη όλοι οι υπόλοιποι; Τίποτα από όλα αυτά. Απλώς, η Νέα Δημοκρατία δεν άλλαξε ιδεολογία. Άλλαξε ηγεσία και αυτό προφανώς δεν αρέσει στην κυρία Μπακογιάννη.
ΠΗΓΗ:Statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...