Επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα

Επεισόδια ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και τα ΜΑΤ εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (15/1) στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, η οποία και εκκενώθηκε. Περίπου 100 άτομα άναφαν, σύμφωνα με πληροφορίες, φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, ενώ τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.Σε μικρή απόσταση βρίσκονταν οι περίπου 1.500 διαδηλωτές της αντιρατσιστικής πορείας, η οποία και διακόπηκε με παρέμβαση του εισαγγελέα, προς αποφυγή περαιτέρω επεισοδίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα μέλη της Χρυσής Αυγής πήγαν στο σημείο με αφορμή την συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής, και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών. Η συγκέντρωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα ξεκίνησε περίπου στις 12 το μεσημέρι, με σκοπό να μην καταλήξει η αντιρατσιστική πορεία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, αλλά και να εμποδίσουν την τοποθέτηση μικροφωνικής εγκατάστασης και εξέδρας που προορίζονταν για τη συναυλία που έχει προγραμματιστεί από τις αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις.

Από το σύνολο των ατόμων που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα, περίπου οι μισοί ήταν περίοικοι μέσης και τρίτης ηλικίας και οι υπόλοιποι ήταν μαυροντυμένοι άνδρες, νεαρής και μέσης ηλικίας. Οι τελευταίοι κρατούσαν κράνη και ελληνικές σημαίες περασμένες σε χοντρά καδρόνια, είχαν σακίδια στην πλάτη και φορούσαν ενισχυμένα μπουφάν με επένδυση και χοντρά γάντια.

Στη συγκέντρωση βρέθηκαν και οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Πλεύρης, οι οποίοι όμως "εκδιώχθηκαν" από τους συγκεντρωμένους. Στο σημείο όμως βρεθηκε και παρέμεινε ο δημοτικός σύμβουλος της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκος. Περισσότεροι από εκατό ένστολοι και μη αστυνομικοί ήταν "ακροβολισμένοι" στις τέσσερεις γωνίες της πλατείας.

Από τα μεγάφωνα ακούγονταν αντάρτικα τραγούδια της δεκαετίας του ‘40, τραγούδια του Μ. Θεοδωράκη, του Ν. Ξυλούρη, αλλά και hip-hop, ενώ σημειώθηκαν περιστατικά προπηλακισμού σε βάρος των αστυνομικών με ύβρεις από συγκεντρωθέντες κατοίκους, χωρίς να υπάρξει συνέχεια.Ο δρόμος της οδού Αχαρνών ήταν σκεπασμένος από προκηρύξεις που ανέφεραν: "Ελληνες πολίτες της Αθήνας, όχι στον αφανισμό των ελληνικών επιχειρήσεων. Φέρτε πίσω τα κλεμμένα. Αντίδραση, Αντίσταση, Εξέγερση. Εξω οι λαθρομετανάστες από την Ελλάδα. Ελεύθερες, ανθρώπινες, ελληνικές γειτονιές".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...