Ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη στο Πρωτοδικείο

 ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ

Επτά ημέρες μετά την ισχυρότατη έκρηξη που έκανε την περιοχή του Πρωτοδικείου Αθηνών στην οδό Λουΐζης Ριανκούρ να θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη με τετρασέλιδη προκήρυξη που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Οι συντάκτες της προκήρυξης αφιερώνουν την επίθεση στα «αδέρφια» τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, του «φυλακισμένου πυρήνα των μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» (Γ. Τσάκαλο, Π. Αργυρού, Χ. Χατζημιχελάκη).
Προειδοποιούν, επίσης, ότι «εν όψει του πολιτικού στρατοδικείου που ετοιμάζεται στις 17 Γενάρη για την Ε.Ο. ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ θα είμαστε αιχμηροί και αδυσώπητοι στις επιλογές και τις πράξεις μας». Αναφερόμενοι ειδικά στους κατηγορούμενους για συμμετοχή στην οργάνωση, οι οποίοι στις 17 Ιανουαρίου θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, δηλώνουν ότι ψάχνουν «εντατικά περάσματα για να πάρουμε πίσω τους συντρόφους μας και να είμαστε αύριο και πάλι μαζί στον αγώνα, στο ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΗΣ».

Απειλούν ευθέως τους δικαστές που θα δικάσουν την υπόθεση: «από εδώ και πέρα η προσωπική τους ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Γι αυτό καλό θα ήταν το επερχόμενο δικαστήριο να γίνει με τους δικαστές να φοράνε μαύρες κουκούλες και να μη δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους ποτέ και πουθενά.»
Και συνεχίζουν: «δεσμευόμαστε δημόσια πως για κάθε χρόνο φυλακής που θα ακούνε τα αδέρφια μας, θα τοποθετούμε από ένα κιλό εκρηκτικής ύλης στις αυλές των σπιτιών σας, στα αυτοκίνητά σας, στα γραφεία σας, ενώ δεν αποκλείουμε και τις προσωπικές συναντήσεις τετ α τετ μαζί σας ,εφαρμόζοντας τη στρατηγική του αιφνιδιαστικού πλησιάσματος».

Κάνουν ακόμα αναφορά στην υπόθεση της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου δηλώνοντας ότι «η λύση σε αντιπαραθέσεις με τέτοια καθάρματα, όπως ο Κορκονέας, έρχεται μέσα από την αυτοδικία… Πιστεύουμε πως ο ίδιος δρόμος, μέσω της αυτοδικίας, θα πρέπει να ακολουθείται για όλους τους βιαστές, τους παιδόφιλους, τους νταβατζήδες, τους φασίστες τους ρουφιάνους».

Στην 3η σελίδα της προκήρυξης οι συντάκτες της περιγράφουν πως έστησαν και πως υλοποίησαν την επιχείρηση. Ακολουθεί χωρίς περικοπές το συγκεκριμένο απόσπασμα:

«Χαρτογραφήσαμε την περιοχή, υπολογίσαμε την απόσταση της Γενικής Κλινικής για να μην συμβεί το παραμικρό, παρακολουθήσαμε τις κινήσεις και τις βάρδιες των ειδικών φρουρών στο φυλάκιο ανάμεσα στο πρωτοδικείο και το εφετείο, χρονομετρήσαμε τη συσκότιση που επικρατεί στις 7:15 το πρωί όταν κλείνουν τα φώτα του δρόμου, τη συχνότητα του δρομολογίου των γουρουνιών της ΔΙ.ΑΣ. από το στόχο, απαλλοτριώσαμε τα οχήματα που χρειαζόμασταν και περάσαμε στην επίθεση. Σχηματίσαμε μία άρτια επιχειρησιακή ομάδα πανέτοιμη να επιτεθεί σε οποιαδήποτε εμπλοκή. Δύο συνοδευτικά οχήματα υποστήριξης επόπτευαν το πρωτοδικείο τόσο πριν την τοποθέτηση της μηχανής με τη βόμβα, όσο και κατά το τελικό στάδιο της στάθμευσης της, όπου το ένα από τα δύο παρέλαβε και τον σύντροφο που οδηγούσε την μηχανή. Η διάταξη της ομάδας υποστήριξης ήταν τέτοια ώστε να μπορεί να καθυποτάξει άμεσα τον ειδικό φρουρό στην σπάνια περίπτωση που αυτός αντιλαμβανόταν κάτι, αλλά και να αιφνιδιάσει οποιαδήποτε αστυνομική μεταβλητή δύναμη (π.χ. έλεγχος στον αναβάτη της μηχανής από τους ΔΙΑΣ ή από τυχαίο διερχόμενο περιπολικό). Τόσο η θέση μας, όσο και η οπλική μας υπεροχή θα ήταν ικανή να μας απεμπλέξει και εμείς να φύγουμε αλώβητοι».

Και η προκήρυξη, η οποία υπογράφεται ως «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΠΥΡΗΝΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ-ΚΟΜΑΝΤΟ HORST FANTAZZINI» καταλήγει με δύο ερωτήματα: «Τι πουλάμε; Τίποτα. Τι θέλουμε; Τα πάντα».
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...