Καταστρέφονται καλλιέργειες στην Ηλεία


Μετά τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα εσπεριδοειδή, η πτώση της θερμοκρασίας προκαλεί προβλήματα και σε πολλές εποχιακές καλλιέργειες. Εκατοντάδες στρέμματα κουνουπιδιού, μπρόκολου, πατάτας, φασολιών και κολοκυθιού πλέον δεν είναι εμπορεύσιμα, αφού ο παγετός και οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στο προϊόν.
Οι καλλιεργητές εκφράζουν την αγανάκτησή τους δηλώνοντας ότι αν το κύμα κακοκαιρίας συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες οι συνέπειες στην αγροτική παραγωγή θα είναι τραγικές, αφού ο παγετός θα κάψει στην κυριολεξία τα λεγόμενα «πράσινα» προϊόντα.
Μέσα στις επόμενες ημέρες εκφράζονται φόβοι ότι σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν στα οπωροπωλεία της Ηλείας, αφού θα σημειωθούν σημαντικές ελλείψεις σε πολλά εποχιακά προϊόντα και οι έμποροι θα στραφούν στην εισαγωγή τους, κυρίως από την Ιταλία, για την κάλυψη των αναγκών που θα προκύψουν σε τοπικό επίπεδο.

Πηγή:protinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...