Ξεκίνησαν οι εκπτώσεις στην Ιταλία..Μεγάλο το ενδιαφέρον των καταναλωτών!

Από το Παλέρμο και τη Νάπολη, τις μεγαλουπόλεις του Νότου, ξεκίνησαν φέτος οι εκπτώσεις στην Ιταλία. Στις κεντρικές οδούς της Νάπολης, από το πρωί, το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού είναι έντονο και έχουν σχηματισθεί ουρές έξω από ορισμένα απ' τα γνωστότερα καταστήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εμπορικού συλλόγου Κονφκομέρτσιο, κάθε ιταλός, κατά μέσο όρο, πρόκειται να ξοδέψει, φέτος, τετρακόσια ευρώ, για αγορές ενδυμάτων και αξεσουάρ. Οι συνολικές εισπράξεις των εκπτώσεων, ελπίζεται να φτάσουν τα 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ, που αντιστοιχούν στο 18% του συνολικού ετήσιου τζίρου του εμπορικού αυτού τομέα.

Στις έξι του μηνός, πρόκειται να αναρτηθούν οι ταμπέλες με γραμμένο "saldi", (εκπτώσεις) και στην Ρώμη, το Μιλάνο, την Φλωρεντία, τη Βενετία και το Τορίνο. Σήμερα, η μείωση, επί της αρχικής τιμής, είναι της τάξης του 30%, αλλά με την πάροδο των ημερών, αναμένεται, σε πολλές περιπτώσεις, να φτάσει μέχρι και το 70%.

Όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, φέτος, ιδίως στην Ρώμη, πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων, εναποθέτουν μεγάλες ελπίδες στην περίοδο των εκπτώσεων. Οι διαδηλώσεις και οι φοιτητικές, κυρίως, κινητοποιήσεις του περασμένου Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, κράτησαν αρκετούς πελάτες μακριά από τα μαγαζιά, ιδίως στις κεντρικές οδούς της Αιώνιας Πόλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που παρουσίασε το Εθνικό Παρατηρητήριο της Ένωσης Καταναλωτών "Φεντερκονσουματόρι", μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου (την παραδοσιακή περίοδο κατά την οποία οι ιταλοί αγοράζουν τα δώρα για συγγενείς και φίλους) σημειώθηκε κάμψη των πωλήσεων κατά 10%, σε σχέση με τις προβλέψεις. Αντί για 5,5 δισ. ευρώ των αρχικών εκτιμήσεων, εισπράχθηκαν, τελικά, 5 δισ. ευρώ. Για αυτό και κάποιες μεγάλες "φίρμες", σε γνωστά καταστήματα των ιταλικών πόλεων, προχώρησαν ήδη, σε "φιλικές και ανεπίσημες προσφορές", για τους πιο καλούς πελάτες τους, που έριξαν την τελική τιμή ακόμη και στο ήμισυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...