Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις άρσης ασυλίας τεσσάρων βουλευτών

Απορρίφθηκαν τα εισαγγελικά αιτήματα για άρση της ασυλίας τεσσάρων βουλευτών από την Ολομέλεια της Βουλής. Πρόκειται για τους βουλευτές Γιώργο Αρβανιτίδη (Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ), Κώστα Κουκοδήμο (Πιερίας της ΝΔ), Παύλο Μαρκάκη (Μαγνησίας του ΛΑΟΣ) και Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (Επικρατείας της ΝΔ).

Ο Γ. Αρβανιτίδης κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών χωρίς άδεια στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης. Η αίτηση απορρίφθηκε με 206 αρνητικές έναντι πέντε θετικών.
Ο Κώστας Κουκοδήμος κατηγορείται ότι ως υφυπουργός Αθλητισμού χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 204 αρνητικές ψήφους έναντι έξι θετικών ψήφων.
Ο Παύλος Μαρκάκης κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα. Η αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές έναντι τεσσάρων θετικών ψήφων.
Η Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ «Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι». Η εισαγγελική αίτηση απορρίφθηκε με 207 αρνητικές ψήφους έναντι τεσσάρων θετικών.
ΠΗΓΗ:Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...