Έρχονται χιλιάδες λουκέτα!

Μετά τα 35.000 εμπορικά καταστήματα που έκλεισαν το 2010, έρχεται νέο κύμα πτωχεύσεων στην αγορά. Λουκέτο θα βάλουν τουλάχιστον 7.000 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, από τις 11.000 που βρίσκονται στο κόκκινο, το πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς και οι θέσεις εργασίας που θα χαθούν εκτιμώνται στις 15.000. Το μέγεθος του προβλήματος και την κρισιμότητα της κατάστασης επιβεβαιώνει και η περίοδος των γιορτών , που παρά τις δελεαστικές προσφορές αλλά και τις εκπτώσεις που γίνονταν στο ταμείο, δεν πήγε καθόλου καλά. Οι έμποροι περίμεναν τις γιορτές μήπως και σωθεί η παρτίδα. Μάταια όμως μιας και η αποχή των καταναλωτών συνεχίστηκε. Αλλωστε ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα που πολλοί από αυτούς δεν πήραν ή πήραν κουτσουρεμένο δώρο.
Και το πρόβλημα πλέον δεν περιορίζεται στα λουκέτα των μαγαζιών, αλλά επεκτείνεται και σε ολόκληρη την αλυσίδα της οικονομίας. Θα υπάρξει σημαντική απώλεια εισοδήματος για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων, θα ερημώσουν οι γειτονιές και θα χάσει την αξία της η κατοικία (μείωση ενοικίων), ενώ η συγκέντρωση των καταστημάτων σε συγκεκριμένους εμπορικούς χώρους θα προκαλέσει αύξηση κόστους και αύξηση τιμών.
ΠΗΓΗ:politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...