"Αγκάθι" για τον πρωθυπουργό ο Πάγκαλος

Οι «μυστικές δημοσκοπήσεις» δείχνουν πως η κυβέρνηση πληρώνει βαρύ κόστος από τις εμπρηστικές δηλώσεις Πάγκαλου το τελευταίο διάστημα, γεγονός που αναγκάζει το Μέγαρο Μαξίμου να λαμβάνει αποστάσεις και να αφήνει πλέον «ανοιχτό» το θέμα του αντιπροέδρου.Σύμφωνα, μάλιστα, με εκτιμήσεις ίσως το κόστος παραμονής του κ. Πάγκαλου στην κυβέρνηση να είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής του, αν και όσοι γνωρίζουν καλά επιμένουν πως ο πρωθυπουργός δεν θα ήθελε με τίποτα να έχει απέναντί του «απασφαλισμένο» τον αντιπρόεδρο και μάλιστα σε μια στιγμή που η κυβέρνηση αισθάνεται την απόλυτη πολιτική μοναξιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr ο πρωθυπουργός στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν επιθυμεί ούτε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ούτε μεμονωμένες αλλαγές –πλην ίσως ιδιαιτέρων περιπτώσεων- ούτε εσωκυβερνητικά μέτωπα, έσω και αν αυτά δεν θα αποφευχθούν στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τις Εξεταστικές Επιτροπές.

Το θέμα του κ. Πάγκαλου, πάντως, παραμένει ανοιχτό, όπως προκύπτει και από χθεσινές, νέες, δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ενώ άνοιξαν για πρώτη φορά και τα στόματα στο εσωτερικό της κυβέρνησης και το ΠΑΣΟΚ εναντίον του αντιπροέδρου. Μεταξύ αυτών ο κ. Π. Μπεγλίτης, ο κ. Απ. Κακλαμάνης, η Αριστερή Πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παναγιωτακόπουλου και άλλοι.

Πολλά θα κριθούν, πάντως, στη κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο, μετά την επιστροφή του τελευταίου από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...