Μυστικός αστυνομικός έμεινε 7 χρόνια σε οικολογική οργάνωση

Άλλαξε εμφάνιση, συνήθειες και ταυτότητα, για να «ταιριάξει» με τα υπόλοιπα μέλη οικολογικής οργάνωσης. Ο λόγος για έναν μετανοημένο σήμερα μυστικό αστυνομικό, που εισχώρησε στην οργάνωση, για να αντλήσει πληροφορίες, χρησιμοποιώντας μάλιστα πολλές φορές ως «όπλο» του τη σεξουαλική επαφή.Τα µέλη της οικολογικής οργάνωσης «Earth First!» γνώρισαν το Μαρκ Κένεντι ως Μαρκ Στόουν. Επρόκειτο όμως για έναν μυστικό αστυνοµικό, εθελοντή ειδικού σώµατος της Σκότλαντ Γιαρντ, που κατάφερε να εισχωρήσει στις τάξεις της οργάνωσης το 2003. Κατάφερε μάλιστα να ταξιδέψει, με το ψεύτικο διαβατήριό του σε 22 χώρες, προκειμένου να συμμετάσχει σε διαδηλώσεις.

Έκανε τατουάζ στο σώµα του, άφησε µακριά µαλλιά, φόρεσε σκουλαρίκια και πάνω απ’όλα έδειχνε πρόθυµος να ζήσει βάσει της ιδεολογίας της οργάνωσης, ώσπου σύντομα έγινε ένας εκ των πλέον δραστήριων.

Το 2009 έδειξε όμως τόσο ζήλο, που προκάλεσε τις υποψίες των υπολοίπων, όταν επιχείρηση της οργάνωσης σε θερμοηλεκτρικό σταθμό της Βρετανίας, έληξε με την επέμβαση των αστυνομικών και τη σύλληψη τουλάχιστον 100 ατόμων.

Πριν αρχίσουν οι ακτιβιστές να αναζητούν τον πληροφοριοδότη, έπεσε στα χέρια τους το πραγµατικό διαβατήριο του Μαρκ Στόουν, ο οποίος σήμερα δηλώνει μετανιωμένος.

«Μισώ τον εαυτό µου, πρόδωσα τόσο πολλούς ανθρώπους. Θα ήθελα να κάνω κάτι για να τους βοηθήσω», δήλωσε στο BBC ο Κένεντι, υπογραμμίζοντας πως είναι έτοιμος να καταθέσει ως µάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη όπου θα δικαστούν οι παλιοί του σύντροφοι για φθορά δηµόσιας περιουσίας.

Η υπόθεση περιπλέκεται ακόµη περισσότερο από την καταγγελία ότι ο Κένεντι είναι πιθανόν να χρησιµοποιούσε το σεξ για να αποσπά πληροφορίες. Η καταγγελία προέρχεται από µια 25χρονη γυναίκα, η οποία είχε γνωρίσει τον µυστικό αστυνοµικό πριν από πέντε χρόνια και είχε έρθει, τουλάχιστον είκοσι φορές, σε ερωτική επαφή µαζί του.

Γνωστή ως Αννα στα βρετανικά µέσα ενηµέρωσης, η γυναίκα δήλωσε ότι µετά την αποκάλυψη της πραγµατικής ταυτότητας του πρώην εραστή της, ένιωσε σαν να είχε πέσει θύµα βιασµού.

«Είχε τόσο πολλούς φίλους και ερωτικές σχέσεις στο κίνηµα, ώστε αναρωτιέµαι εάν αυτή ήταν µια τακτική στο πλαίσιο της αποστολής του. Υπήρχε πάντα κάτι που δεν κόλλαγε µε τον Κένεντι. Ηταν λίγο διαφορετικός από εµάς, από µια άποψη δεν ήταν πολύ χίπης. Είχε πάντα χρήµατα, έτρωγε κρέας. Παρ’ όλα αυτά, τον εµπιστευόµασταν. Γενικά στο κίνηµα ήµασταν ανοιχτοί µε αυτούς που ήταν διαφορετικοί από εµάς», είπε η Άννα, μητέρα ενός παιδιού σήμερα και εκτός κινήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...