Ανωμερίτης: 70 εκατ. ευρώ για την πολιτιστική ανάπτυξη του Πειραιά

Το πενταετές επενδυτικό σχέδιο για την Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά, προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ παρουσιάζει αυτήν την ώρα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Πρόκειται για ευρύ αναπτυξιακό έργο, που θα εκτείνεται σε έκταση 180 στρεμμάτων, και στόχο έχει την σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό στον Πειραιά και την διασύνδεσης της πόλης με το λιμάνι.
Στην εισήγηση που έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Θόδωρος Πάγκαλος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2011 θα είναι καλύτερη γιατί μια σειρά δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα από πλευράς της κυβέρνησης και της κοινωνίας θα έχουν αίσιο τέλος. Ο κ. Ανωμερίτης από την πλευρά του τόνισε ότι με την πρωτοβουλία του ΟΛΠ αλλάζει το αναπτυξιακό πρότυπο του Πειραιά, ενώ έμφαση θα δοθεί στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως "για μας το 2011 είναι έτος κρουαζιέρας".

Ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, κ. Γιάννης Διαμαντίδης τόνισε πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα και με την ολοκλήρωση του "θα γκρεμιστεί το ΄τείχος ΄ της πόλης με το λιμάνι".
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...