Συνεχίζεται το χάος στην Τυνησία – 42 νεκροί

42 κρατούμενοι των φυλακών της πόλης Monastir της Τυνησίας απανθρακώθηκαν από φωτιά που ξέσπασε για άγνωστους ακόμα λόγους, κι ενώ οι αναταραχές δεν φαίνεται να έχουν σταματημό στη χώρα.Ο πρόεδρος της χώρας έχει διαφύγει πιθανότατα στη Σαουδική Αραβία, όμως οι εξεγέρσεις δεν έχουν σταματήσει. Αντίθετα φούντωσαν ακόμη περισσότερο, όταν ο πρόεδρος της Βουλής Foued Mebazaa, ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος της χώρας. Ο ίδιος δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό Mohammed Ghannouchi να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Στο τηλεοπτικό του διάγελλμα ο προσωρινός πρόεδρος είπε ότι στην κυβέρνηση θα συμμετέχουν όλα τα πολιτικά κόμματα μέχρι να πραγματοποιηθούν οι εθνικές εκλογές που πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα μέσα σε 60 ημέρες. Παρ΄όλα αυτά τα πνεύματα οξύνθηκαν, ειδικά στα προάστια της χώρας, εκεί όπου στις φυλακές του Monastir ξέσπασε μεγάλης έκτασης φωτιά, σκοτώνοντας 42 ανθρώπους.

Οι δρόμοι της χώρας έχουν μπλοκαριστεί από δυνάμεις ασφαλείας, ενώ στρατιώτες και τανκς βρίσκονται έξω από δημόσια κτήρια. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα επεισόδια δεν σταμάτησαν , ενώ παρατηρήθηκαν και τα πρώτα φαινόμενα πλιάτσικου, κυρίως σε σούπερ μάρκετ .

Πού βρίσκεται ο Μπέν Αλι; Η τύχη του πρώην προέδρου της Τυνησίας Μπεν Άλι φαίνεται πως τον προσγείωσε στη Σαουδική Αραβία. Είχε προηγηθεί μια πτήση προς τη Γαλλία, η οποία και αρνήθηκε να του δώσει άδεια προσγείωσης, κι έτσι μετά από μια στάση για ανεφοδιασμό στην Σαρδηνία, ο πρώην πρόεδρος με την οικογένεια του βρέθηκαν στην Σαουδική Αραβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...