Από σήμερα για 3 ημέρες χωρίς Φαρμακεία

Λουκέτο διαρκείας και την ερχόμενη εβδομάδα
Διαδοχικές 24ωρες απεργίες από σήμερα Τετάρτη, μέχρι και την Παρασκευή, αποφάσισαν και οι φαρμακοποιοί της Φθιώτιδας στην γενική συνέλευση του Συλλόγου.Την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες το 3ήμερο Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας για να αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.'Οπως λένε: "Ο διάλογος με το υπουργείο έληξε άδοξα γιατί ήταν προσχηματικός, κατά την άποψή μας. Διαφωνούμε σε τέσσερα σημεία: στο προτεινόμενο ωράριο που είναι εξουθενωτικό, στο ιδιοκτησιακό που είναι το πιο σοβαρό θέμα για εμάς, στις εκπτώσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που είναι υπερβολικές, και στα πληθυσμιακά κριτήρια, με τα οποία θα ανοίξουν χιλιάδες νέα φαρμακεία, γεγονός που θα καταστρέψει όλο το φαρμακευτικό σύστημα".

Η αντίδραση αυτή έρχεται και μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, για απελευθέρωση του επαγγέλματος, την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο και την αναλογία ενός φαρμακείου για κάθε 1.000 κατοίκους από 1.500 που είναι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...