Προκάλεσαν ζημιά 350.000 ευρώ σε Δ.Ε.Η. και Ε.Υ.Δ.Α.Π.

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της Δ.Ε.Η. και της Ε.Υ.Δ.Α.Π. στη Βοιωτία είχε δημιουργήσει σπείρα, που κατέστρεφε μετασχηματιστές για να κλέψει τα πηνία με τα χάλκινα καλώδια, τα οποία πωλούσε σε διάφορες μάντρες.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε χθες αργά το βράδυ από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λειβαδιάς σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχαν στήσει ενέδρα σε αγροτική περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Παρορίου.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Αλβανό, 39 ετών, και έναν 21χρονο Έλληνα ενώ ακόμα ένας Αλβανός κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας μέσα στα χωράφια, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι την ώρα που οι αστυνομικές δυνάμεις μπλόκαραν δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομική διεύθυνση Λειβαδιάς, οι συλληφθέντες με τη συμμετοχή - πιθανόν - και άλλων ατόμων τις τελευταίες 20 μέρες κατέστρεψαν 15 μετασχηματιστές της Δ.Ε.Η. στην ευρύτερη περιοχή του Παρορίου και των Βασιλικών Βοιωτίας, από υποσταθμούς οι οποίοι εξυπηρετούσαν αντλιοστάσια άρδευσης για λογαριασμό της Ε.Υ.Δ.Α.Π. και αγροτών της περιοχής.

Οι δράστες απομόνωναν με αυτοσχέδια ξύλινη κατασκευή την υψηλή τάση που διέρχεται από τα καλώδια, αποκολλούσαν τους μετασχηματιστές, τους έριχναν στο έδαφος και έπαιρναν από μέσα τις χάλκινες περιελίξεις καθώς και τα καλώδια παροχής ρεύματος. Σύμφωνα με την αστυνομία από τη δράση τους αυτή προκλήθηκε ζημιά στη Δ.Ε.Η. ύψους 150.000 ευρώ και σε βάρος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. περίπου 200.000 ευρώ.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, και συγκεκριμένα μέσα σε ένα από τα δύο οχήματα στα οποία επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μεγάλοι χειροκίνητοι κόφτες καλωδίων, ένας λοστός, ένα βαρούλκο χειροκίνητο, ένα σιδηροπρίονο, ένας χειροκίνητος κόφτης μετάλλων, διαρρηκτικά εργαλεία, διάφορα άλλα εξαρτήματα, κουκούλες κ.τ.λ..

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι στοιχεία χάλκινων περιελίξεων, που προέρχονταν από την καταστροφή και την κλοπή δύο μετασχηματιστών βάρους 250 κιλών, καθώς και χάλκινα καλώδια παροχής ρεύματος υψηλής τάσης μήκους περίπου εκατό μέτρων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Λειβαδιάς, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τη σύλληψη των συνεργών τους.

Οι συλληφθέντες ομολόγησαν ότι έχουν διαπράξει παρόμοιες κλοπές και καταστροφές σε αγροτική περιοχή των Σοφάδων Καρδίτσας πριν από περίπου 20 μέρες.
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...