Απεργία και στάση στα μέσα μεταφοράς : 10 και 13 Ιανουαρίου (Aναλυτικά το πρόγραμμα)

Νέα ταλαιπωρία περιμένει σήμερα το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν πολύωρες στάσεις εργασίας, οι οποίες ξεκινούν από τις 11:00 το πρωί...Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής:
- Μετρό και ΗΣΑΠ θα ακινητοποιηθούν 12:00-16:00

- Λεωφορεία-Τρόλεϊ και Τραμ στάση εργασίας 11:00-16:00

Σήμερα το μεσημέρι έχουν προγραμματιστεί Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων των Εργαζομένων, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που δημιουργείται και να πάρουν αποφάσεις για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν η πρόταση που θα τεθεί στις Συνελεύσεις είναι για νέες στάσεις εργασίας την Τρίτη και την Τετάρτη και 24ωρη απεργία την Πέμπτη. Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την αίρεση των αποφάσεων των δικαστηρίων, στα οποία αναμένεται να προσφύγουν οι διοικήσεις των Οργανισμών.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων έως και 40%, την οποία επιβεβαίωσε επίσημα η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, διά στόματος του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Σπύρου Βούγια.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια συνέντευξής του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο κ. Βούγιας προανήγγειλε ότι από την 1-η Φεβρουαρίου θα ισχύσουν για την Αττική δύο τύποι εισιτηρίων. Ένα το οποίο θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα είναι για μια απλή διαδρομή και ένα που θα στοιχίζει 1,40 για τις συνδυαστικές, με διάρκεια ισχύος τα 90 λεπτά. Κατά 10 ευρώ, δηλαδή από 35 σε 45 αυξάνονται και οι μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Ανάλογη τύχη αναμένεται να έχουν και τα εισιτήρια στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή τις εξαγγελίες αυτές, μέλη της κίνησης πολιτών «Ακρίβεια Στoπ» και «Επιβάτες της Θεσσαλονίκης», πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα, προέβησαν σε συμβολική κατάληψη λεωφορείων και προέτρεπαν στο επιβατικό κοινό να μην ακυρώνει τα εισιτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...