Οι αποκαλύψεις «καίνε» τον Γιώργο Εμερζίδη, η αποφυλάκιση του οποίου είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και διοικητικές κυρώσεις στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο Εμερζίδης είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση της ληστείας στο περίπτερο στο Μενίδι πριν από τη φονική συμπλοκή στου Ρέντη. Μετά την αθώωσή του για τη ληστεία, οι υπεύθυνοι του Κορυδαλλού προχώρησαν στην αποφυλάκισή του μη γνωρίζοντας ότι εις βάρος του εκκρεμεί δίκη για τη δολοφονία των αστυνομικών.
Ο ίδιος μέχρι σήμερα συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους συγκατηγορούμενούς του. Ωστόσο σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στο δικαστήριο ο μάρτυρας Γιώργος Σαββίδης, αστυνομικός και ομογενής από τη Ρωσία, ο 23χρονος Γιώργος Εμερζίδης είχε επαφές με τον Γιάννη Σαββίδη, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως ένας εξ αυτών που πυροβόλησαν με Καλάσνικοφ εναντίον των αστυνομικών.
Ειδικότερα, απευθυνόμενος προς το δικαστήριο, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι οι δύο κατηγορούμενοι για τη διπλή δολοφονία στου Ρέντη είναι παλιοί «γνώριμοι». Παραδέχτηκε, επίσης, πως όταν ο δικηγόρος Γιώργος Καρατζογιάννης που εκπροσωπεί την οικογένεια του άτυχου αστυνομικού Γιάννη Ευαγγελινέλη (ο οποίος έχασε τη ζωή του στη συμπλοκή, όπως και ο συνάδελφός του Γιώργος Σκυλογιάννης) του ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας για το παρελθόν του Εμερζίδη, εκείνος απάντησε: «Μη σκοτώνεσαι, αυτός είναι ο “Γιούρα” και γνωρίζεται με τον Ιωάννη Σαββίδη».
Σημειώνεται ότι και από άλλον μάρτυρα ο 23χρονος Γιώργο
Προς την ίδια κατεύθυνση ήταν και η κατάθεση ενός άλλου μάρτυρα, ο οποίος στην ακροαματική διαδικασία της περασμένης Τετάρτης υποστήριξε ότι ο Εμερζίδης σύχναζε στην καφετέρια του αδελφού του κατηγορουμένου Ανδρέα Δρακάκη μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορουμένους, τους οποίους κατά τ’ άλλα είδε για πρώτη φορά στο δικαστήριο.
Οι κλήσεις «προδίδουν» τους κατηγορουμένους
Η πιο σημαντική, ωστόσο, εξέλιξη στη δίκη αφορά τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις που εντόπισε η αστυνομία στα κινητά τηλέφωνα κάποιων εκ των κατηγορουμένων και οι οποίες παρουσιάστηκαν με τη μορφή εγγράφου στο δικαστήριο. Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Εμερζίδη, στο κινητό που ανήκει στο όνομα της μητέρας του είχε βρεθεί μόνο μία κλήση από τον Σαββίδη, η οποία είχε γίνει την ίδια μέρα με το μακελειό στου Ρέντη (συγκεκριμένα, λίγη ώρα μετά τη συμπλοκή). Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι ο Σαββίδης είχε τηλεφωνήσει στη μητέρα του για να βοηθήσει έναν από τους δράστες που είχε τραυματιστεί κατά την ανταλλαγή των πυρών, καθώς είχε μάθει από γνωστό του ότι είναι νοσοκόμα. Αυτή ήταν και η μοναδική τηλεφωνική επικοινωνία που υποτίθεται ότι είχαν οι δύο άντρες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και με βάση έγγραφο της δικογραφίας που παρουσίασε η νομική πλευρά του Γιάννη Ευαγγελινέλη στο δικαστήριο, υπήρξε κι άλλη τ
Οι μακελάρηδες και ο σκληρός Αλβανός κακοποιός «Τόνυ» Στο μεταξύ, υπάρχουν πολύ σοβαρές ενδείξεις ότι τουλάχιστον τρεις από τους βασικούς κατηγορουμένους στη δίκη για τη διπλή δολοφονία στου Ρέντη είχαν «παρτίδες» με τον Αλβανό αρχιμαφιόζο με το όνομα «Τόνυ», προτού συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2011 στον Πειραιά από άνδρες της Ασφάλειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιο σημαντικό ίχνος που δείχνει ότι όλοι αυτοί μπορεί να συνδέονται μεταξύ τους είναι το αποτύπωμα του «Τόνυ» το οποίο βρέθηκε στο πορτμπαγκάζ -πιο συγκεκριμένα στον γρύλο- του Audi A4 που εκλάπη την ίδια ημέρα και από την ίδια μάντρα με το γκρι Volvo στο οποίο επέβαιναν οι δολοφόνοι που «θέρισαν» τις ζωές των δύο αστυνομικών.
Οι κλοπές των δύο αυτοκινήτων είχαν γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2011 μαζί με άλλα έξι Ι.Χ. από αντιπροσωπία αυτοκινήτων στο 18ο χιλιόμετρο της Εθνικής Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας. Γι’ αυτές είχαν κατηγορηθεί οι Nexha Jashar και Zoja Bledar, οι οποίοι κάθονται αυτές τις μέρες στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη διπλή δολοφονία στου Ρέντη. Σύμφωνα με τα όσα είχε υποστηρίξει στο απολογητικό του υπόμνημα ο ένας εξ αυτών, ο Nexha
«Εγκέφαλος»
Ο διαβόητος κακοποιός «Τόνυ» από την Αλβανία που συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2011 ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, ο «εγκέφαλος» και ο καθοδηγητής πολλών ένοπλων ομάδων. Εφτιαχνε μια συμμορία και κάθε φορά που κάποια από τα μέλη της έπεφταν στα χέρια των διωκτικών αρχών άλλαζε τη σύνθεσή της δημιουργώντας νέα. Οι ένοπλες ομάδες που είχε συγκροτήσει είχαν διαπράξει με την απειλή Καλάσνικοφ σαράντα τέσσερις ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα, αλλά και κλοπές αυτοκινήτων. Σε μία από αυτές, στην οποία συμμετείχε κι ο ίδιος, εισέβαλε με τα δύο «πρωτοπαλίκαρά» του στη μονοκατοικία ενός κοσμηματοπώλη στο Μενίδι και αφού τον ξυλοκόπησαν άγρια, τον υποχρέωσαν να τους ανοίξει το κατάστημα. Δύο μέρες αργότερα ο άτυχος χρυσοχόος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο.
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου