“Περιβαλλοντικό έγκλημα τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική”

φωτό αρχείου
Τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιτίθενται στην επένδυση «Ελληνικός Χρυσός», εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μίλησε σε συγκέντρωση στην Ιερισσό, την οποία οργάνωσαν οι επιτροπές αγώνα και φορείς της περιοχής.
Αν υλοποιηθεί η σχεδιαζόμενη επένδυση εξόρυξης χρυσού, θα συντελεστεί ένα «περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα», τόνισε ο κ.Τσίπρας, καθώς, όπως σημείωσε, θα προκληθεί ανεπανόρθωτη βλάβη στη σπάνια χλωρίδα και ορνιθοπανίδα της περιοχής και θα χαθούν οι δυνατότητες ανάπτυξης οικοτουρισμού.

Επεσήμανε ότι υπάρχει δρόμος για την ανάπτυξη, που θα σέβεται το περιβάλλον και θα δημιουργεί απασχόληση, χωρίς να καταστρέφει το μέλλον των επόμενων γενεών.
Και υπογράμμισε:
«Βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα σε αγωνιζόμενους πολίτες. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε έκνομοι, ούτε κοπρίτες, ούτε λαμόγια. Υπάρχουν αγωνιζόμενοι άνθρωποι που ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών τους. Οι πολίτες εδώ, έρχονται αντιμέτωποι με το πιο αποτρόπαιο πρόσωπο της διαπλοκής και της οικονομικής ολιγαρχίας. Εδώ το χέρι της διαπλοκής είναι τόσο μακρύ, που φτάνει στα σπλάχνα της ελληνικής γης. Συντελείται ένα διπλό έγκλημα, που απειλεί να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενεών. Ένα έγκλημα περιβαλλοντικό, αλλά και ένα έγκλημα οικονομικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...