Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Αναμενόμενη σεισμική δραστηριότητα: 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011
Με αφετηρία σεισμό που εκδηλώθηκε

2011 02 18 17:47 32.25 N 115.06 W 5.1
BAJA CALIFORNIA, MEXICO

αναμένεται ανάλογου μεγέθους σεισμός στην Ελλάδα
γύρω στην 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011.

Η πρόβλεψη ακυρώνεται ως προς το μέγεθος τουλάχιστον, αν γύρω στις 8 Απριλίου 2011
εκδηλωθεί ισχυρή σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα στην Ιταλία.
Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 03 Μαρτίου 2011





Η Αίτνα από 8 Απριλίου έχει δραστηριότητα


Για μια ακόμα φορά η θεωρία Τσιάπα ήταν το επίκεντρο του σημαντικότερου ετήσιου διεθνούς συνεδρίου γεωεπιστημών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Απρίλιο στη Βιέννη:
http://meetingorganizer.copernicus.org/ ... ramme/6662

Σε αυτό συντέλεσε και η πρόσφατη ισχυρή σεισμική δραστηριότητα στην Ιαπωνία η οποία υπεραναλύθηκε και υπερπροβλήθηκε και όλοι πλέον επιστήμονες, σεισμολόγοι- ειδικοί και μη, αντιλήφθηκαν ότι οι σεισμοί δεν είναι δυνατόν να προκαλούνται από τη διέγερση και θραύση των πλακών ιδιαίτερα αφού αυτό συμβαίνει σε τόσο μικρή έκταση( έκταση των υπόκεντρων είναι μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα μόνο). Δείτε στα σχήματα και στη θεωρία http://www.tsiapas.gr τι ακριβώς συμβαίνει!

Όσον αφορά τις μελλοντικές επιπτώσεις του ισχυρού σεισμού αλλά και των ισχυρότατων μετασεισμών(παράγραφος προσεισμοί –μετασεισμοί σχ.4α-4β) θα είναι αυξημένη σε μέγεθος και συχνότητα συγκριτικά με τη μέχρι τώρα. Καθώς επίσης, τα επίκεντρα θα μετατοπίζονται βόρεια, νότια αλλά και προς δυσμάς πλησιέστερα της ξηράς αλλά και επ’αυτής. Διότι με την πρόσκρουση της πυρόσφαιρας του σεισμού των 9 R στην καταδυόμενη πλάκα του ειρηνικού (σχ4β), διευρύνθηκαν οι υπάρχουσες ρωγμές και δημιουργήθηκαν και νέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...