Παραιτήθηκε ο Λίβυος διπλωμάτης Άλι Τρίκι- Στο αεροδρόμιο της Τυνησίας ο υφυπ. Εξωτερικών


φωτο αρχείου φωτο αρχείου eurokinissi
Ο υψηλόβαθμος λίβυος διπλωμάτης, οΑλι Τρίκι, παραιτήθηκε από τα καθηκοντά του ως σύμβουλος του λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι τουΑραβικού Συνδέσμου.
Ο Τρίκι, πρώην υπουργός Εξωτερικών και Αφρικανικών Θεμάτων, που έχει επίσης εκπροσωπήσει τη Λιβύη στον ΟΗΕ και τη Γαλλία συναντήθηκε σήμερα στο Κάιρο με τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, όμως αρνήθηκε να μιλήσει στους δημοσιογράφους.
Παραιτήθηκε από τα επίσημα καθήκοντά του, όμως δεν διευκρίνισε αν συντάσσεται με τους εξεγεμένους, πρόσθεσαν οι αξιωματούχοι του Αραβικού Συνδέσμου, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.
Ο Τρίκι ήταν πρεσβευτής της Λιβύης στον ΟΗΕ μέχρι το 2009, προτού προεδρεύσει της γενικής συνόδου του ΟΗΕ μέχρι το τέλος του 2010.
Εξάλλου ο λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Ομπειντί, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, εισήλθε σήμερα το πρωί στην Τυνησία από το συνοριακό πέρασμα Ρας Ζντιρ, όπως δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο της Τυνησίας κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες ο Ομπειντί έφτασε στα σύνορα με επίσημο όχημα και με αυτοκίνητο συνοδείας. Και τα δύο κατευθύνονται προς την Ντζέρμπα.
Στις 28 Μαρτίου ο λίβυος πρώην υπουργός Εξωτερικών Μούσα Κούσα είχε μεταβεί στη Τυνησία από τον ίδιο δρόμο επισήμως για "μία ιδιωτική επίσκεψη", όπως είχε δηλώσει τυνήσιος αξιωματούχος.
Δύο ημέρες αργότερα ο Μούσα Κούσα έφυγε από την Ντζέρμπα για το Λονδίνο με μία πτήση της Swissair.
Ο Ομπειντί  είχε συνοδεύσει τον Κούσα σε αυτό του το ταξίδι στην Τυνησία, αλλά επέστρεψε αυθυμερόν στην Τρίπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...