Έντονη η ανησυχία του ΟΗΕ για το μακελειό στην Ακτή Ελεφαντοστού


Έντονη η ανησυχία του ΟΗΕ για το μακελειό στην Ακτή Ελεφαντοστού eurokinissi
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-Μουν ζήτησε σήμερα από τον αναγνωρισμένο από τη διεθνή κοινότητα πρόεδρο της Ακτής ΕλεφαντοστούΑλασάν Ουαταρά να λάβει μέτρα εναντίον όσων πήραν μέρος στη δολοφονία 800 ανθρώπων στην πόλη Ντουεκουέ, στα δυτικά της χώρας, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος του ΟΗΕ.
Ο Ουαταρά από τη μεριά του διέψευσε για ακόμη μία φορά σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον Μπαν τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες οπαδοί του συμμετείχαν στο μακελειό της Παρασκευής στο Ντουεκουέ, σύμφωνα πάντα με τον εκπρόσωπο.
Ο Ουατάρα πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει διατάξει έρευνα για το θέμα.
Η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και ο ΟΗΕ ανακοίνωσαν ότι περίπου 800 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διάρκεια της επίθεσης της Παρασκευής των δυνάμεων που είναι πιστές στον Ουαταρά εναντίον του Ντουεκουέ, στρατηγική πόλη στα δυτικά της Ακτής Ελεφαντοστού.
"Ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τους ισχυρισμούς ότι οι δυνάμεις του Ουαταρά σκότωσαν πολλούς αμάχους στο Ντουεκουέ", επεσήμανε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο Μπαν ζήτησε "να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι".
Μέχρι στιγμής ο ΟΗΕ επεσήμανε κυρίως τις βιαιότητες που διέπρατταν οι οπαδοί του απερχόμενου προέδρου Λοράν Γκμπαγκμπό.
Ομως η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι φοβάται ότι "σοβαρές παραβιάσεις" ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν διαπραχθεί και από τις δυνάμεις του Ουαταρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...