Η ιρακινή πτέρυγα της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κυβερνητικού κτιρίου


Η ιρακινή πτέρυγα της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο κυβερνητικού κτιρίου
Η ιρακινή πτέρυγα της Αλ Κάιντα, το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εναντίον κυβερνητικού κτιρίου στην Τικρίτ, με αποτέλεσμα να σκοτώθούν 65 άνθρωποι.
Η οργάνωση ανέφερε σε ανακοίνωσή της που ανέβηκε σε ισλαμιστικούς ιστότοπους ότι η επίθεση εξαπολύθηκε ως "απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττονται στην περιοχή εναντίων σουνιτών κρατούμενων από τους φρουρούς τους".
Πέντε ένοπλοι άνδρες εισέβαλαν στο κτίριο του περιφερειακού συμβουλίου της Σαλαχεντίν στην Τικρίτ, γενέτειρα του πρώην ηγέτη του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, μετά την έκρηξη που προκάλεσαν σε παγιδευμένο αυτοκίνητο. Ενας από τους άνδρες πυροδότησε τα εκρηκτικά που φορούσε μόλις βρέθηκε μεταξύ των ανδρών των υπηρεσιών ασφαλείας που έσπευσαν στο σημείο που σημειώθηκε η πρώτη έκρηξη.
Ακόμη τέσσερις ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο και κράτησαν ομήρους. Η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των εισβολέων και των δυνάμεων ασφαλείας, που προσπαθούσαν να απελευθερώσουν τους ομήρους, διήρκησε επτά ώρες.
Οι δυνάμεις ασφαλείας στη συνέχεια μπήκαν στο κτίριο, όμως η όλη επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 65 άνθρωποι και να τραυματιστούν 95.
Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση μόλις 10 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από την αρχική επίθεση των ενόπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...