Κοσμίδης: Θέλω το χρυσό μετάλλιο στο Βερολίνο


Κοσμίδης: Θέλω το χρυσό μετάλλιο στο Βερολίνοeurokinissi
Το μοναδικό τίτλο που του λείπει -εκτός Ολυμπιακών Αγώνων- θα επιχειρήσει να κατακτήσει ο Λευτέρης Κοσμίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Βερολίνου (6-10 Απριλίου).
Επειτα από τρία μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές σε ευρωπαϊκά ανδρών (χάλκινα το 2007 στο Άμστερνταμ και το 2009 στο Μιλάνο, αργυρό πέρσι στο Μπέρμιγχαμ), ο παγκόσμιος πρωταθλητής των ασκήσεων εδάφους θέλει πλέον να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί και στην Ευρώπη.
«Έχω προετοιμαστεί πολύ καλά γι’ αυτόν τον αγώνα και αισιοδοξώ ότι θα συνεχιστεί η παράδοση των μεταλλίων στο θεσμό. Η μεγάλη φιλοδοξία μου είναι να πάρω φέτος το χρυσό μετάλλιο. Αν εξαιρέσουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο ευρωπαϊκός τίτλος είναι η μοναδική διάκριση που μου λείπει από τις υπόλοιπες διοργανώσεις. Θέλω πολύ να τον κατακτήσω στο Βερολίνο. Όπως πάντα, όμως, ο πρώτος στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό. Θα πάμε βήμα - βήμα», υπογραμμίζει.
Στον προκριματικό της Πέμπτης (07/04) ο αθλητής του Γιώργου Αγγέλου σχεδιάζει να εκτελέσει το ίδιο πρόγραμμα που πέρσι του χάρισε τον παγκόσμιο τίτλο στο Ρότερνταμ, με συντελεστή δυσκολίας 6,60. Εφόσον εξασφαλίσει την είσοδο στον τελικό, το Σάββατο (09/04) θα προσθέσει μια πιρουέτα στην τρίτη διαδρομή ανεβάζοντας τη δυσκολία στο 6,70, όπως είχε κάνει πριν από τρεις εβδομάδες στο παγκόσμιο κύπελλο του Κότμπους.
Ευνοϊκή συγκυρία για τον Κοσμίδη είναι το γεγονός ότι από τη διοργάνωση θα απουσιάσουν λόγω τραυματισμού οι δύο τελευταίοι πρωταθλητές Ευρώπης στις ασκήσεις εδάφους: Οι Γερμανοί Ματίας Φάριγκ και Φάμπιαν Χάμπιχεν, που είχαν κερδίσει πέρσι και πρόπερσι αντίστοιχα. Εάν μάλιστα συμμετείχαν στο φετινό ευρωπαϊκό, θα είχαν ένα θεωρητικό πλεονέκτημα, ως εκπρόσωποι της διοργανώτριας χώρας.
«Πρόκειται για σημαντικές απουσίες. Συμβαίνουν κι αυτά, οι τραυματισμοί είναι κομμάτι του αθλητισμού. Σε τέτοιες περιστάσεις πρέπει να φανείς άξιος και έξυπνος, ώστε να εκμεταλλευτείς τις ευκαιρίες», σχολιάζει ο 20χρονος πρωταθλητής της Ειρήνης Περιστερίου, αναλαμβάνοντας άφοβα την ευθύνη που του αναλογεί:
«Ναι, πιστεύω ότι είμαι το πρώτο φαβορί στο έδαφος, από την στιγμή μάλιστα που λείπουν και οι δύο Γερμανοί, που θα αγωνίζονταν εντός έδρας. Δεν μου δημιουργεί κανένα άγχος, πάντως. Αυτό το απέδειξα και στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου ήμουν πρώτος στον προκριματικό και στην συνέχεια τα πήγα ακόμα καλύτερα στον τελικό. Αντίθετα, πιστεύω ότι είναι καλό να σε υπολογίζουν ως φαβορί οι κριτές και οι υπόλοιποι αθλητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...