Τσίπρας: Θα ψάξω τους ακροδεξιούς συμβούλους Σαμαρά – Όμηρός του ο Βενιζέλος


"Ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε στην σύνοδο κορυφής ως κομπάρσος, για να παρακολουθήσει και όχι να διεκδικήσει" υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. "Ο πρωθυπουργός πήγε ως κομπάρσος στη Σύνοδο Κορυφής και όχι για να διεκδικήσει. Δεν διεκδίκησε ούτε ένα ευρώ. Τη στιγμή που χώρες, όπως η Γαλλία και η Πορτογαλία πήραν παραπάνω χρήματα, η Ελλάδα δεν διεκδίκησε και δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την αγροτική παραγωγή", είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Τσίπρας είπε οτι ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην κυβέρνηση και πήγαινε στη Σύνοδο Κορυφής, θα διεκδικούσε ειδικούς αναπτυξιακούς προϋπολογισμούς, στοχευμένες δράσεις και αγροτικά κονδύλια.

Μιλώντας για την ανεργία ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρομοίασε τον πρωθυπουργό με τον Ρομπέρτο Μπενίνι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όπως ο Οταλός κωμικός στην ταινία “Η ζωή είναι ωραία” παρουσίαζε διαφορετικά την πραγματικότητα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης, έτσι και ο πρωθυπουργός παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο.

«Αυτοί που μας κυβερνούν είναι ακραίοι. Ο Αντώνης Σαμαράς περιστοιχίζεται από ακροδεξιούς συμβούλους. Η ΝΔ του Σαμαρά με ομήρους τον Ευ.Βενιζέλο και τον Φ.Κουβέλη αναπαράγουν μία ακροδεξιά ατζέντα και πριμοδοτούν τη Χρυσή Αυγή» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως κρύβεται γιατί δεν εμφανίζεται στη Βουλή και κάνει μόνο στημένες δηλώσεις.

Σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έγκυρα διεθνή μέσα ενημέρωσης και διεθνείς οργανισμοί θέτουν θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, η πραγματικότητα αυτή δεν παίρνει Photoshop, δεν ρετουσάρεται, είπε επίσης.

Οι πολίτες ζουν καθημερινά μια τραγωδία και ένας στους δύο δεν μπορεί να πληρώσει τα απαραίτητα, είπε και σημείωσε πως “αντί ο υπουργός Οικονομικών να μετατρέπει Ελληνες μικροϊδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια, να φτιάξει ένα ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο”.

«Εμείς θα έρθουμε να διαχειριστούμε τα ερείπια που έχουν δημιουργήσει» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπόσχεται πολλά πράγματα, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις χαμηλές συντάξεις και μισθούς στην προ μνημονίου εποχή, σημειώνοντας πως δεν το λέει για να γίνει αρεστός, αλλά για να βγει η χώρα από την κρίση «πρέπει να δώσεις χρήματα σε αυτούς που θα καταναλώσουν ό,τι πάρουν και να πάρεις χρήματα από αυτούς που θα τα αποθηκεύσουν και θα τα βγάλουν στο εξωτερικό».

Αναφερόμενος στο «λάθος» του ΔΝΤ είπε ότι «δεν είναι δυνατόν ένας εκ των τριών της τρόικας να λέει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ο Σαμαράς να κάνει την πάπια».

«Κοροϊδεύουν το λαό για να πάει αλώβητη η Μέρκελ στις εκλογές» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «δεν μπορούσε συνεχώς να βασιζόμαστε στα δάνεια».

«Εμείς κατ' αρχάς θα πρέπει να σταματήσουμε την καταστροφή. Δεν είμαι ο Χάρι Πότερ και δεν έχω μαγικά ραβδιά. Αυτό θα το πετύχουμε με διεκδίκηση σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, γιατί δεν έχουν αξιοποιηθεί οι δυνατότητες της χώρας και με φορολόγηση αυτών που έχουν» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος ουσιαστικά στην υπόθεση Θεοδωρίδη που χαρακτήρισε τα Ίμια "Καρντάκ", έστειλε σαφές μήνυμα πως τα μέλη του κόμματος μπορούν να έχουν τις προσωπικές τους απόψεις αλλά υπάρχουν και "κόκκινες γραμμές".
«Όραμά μου δεν είναι να κάνω ένα κόμμα νεκροταφείο, αλλά φυτώριο. Δεν θα εξοντώσω τις διαφορετικές απόψεις. Υπάρχει όμως ένα σαφές πλαίσιο. Είναι διαυγής και ξεκάθαρη η γραμμή μας. Οι μειοψηφικές απόψεις θα ακούγονται αλλά θα ξεκαθαρίζουν ότι είναι δική τους άποψη» είπε.

Πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα που έρχεται να ενώσει και όχι να διχάσει. «Έχουμε αδυναμίες, δεν το κρύβουμε. Δεν βλέπουμε, όμως, το λαό ως τροφή για ψηφαλάκια».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Τσίπρας είπε: «Δεν με τρομάζει το χαλκείο της Ρηγίλλης. Κάθονται και επεξεργάζονται τι γράφει ο κάθε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook. Εγώ εάν είχα σύμβουλο μέσα στη λίστα Λαγκάρντ θα με είχαν αναγκάσει να παραιτηθώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...