«Μεγαλύτερος ο δανεισμός για τη Βρετανία»

Η βρετανική κυβέρνηση θα προβεί μάλλον σε μεγαλύτερο δανεισμό στο οικονομικό έτος που διανύουμε και το πολυετές της πρόγραμμα λιτότητας θα οδηγήσει εν τέλει σε περικοπές 1,2 εκατ. θέσεων εργασίας στο δημόσιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Οικονομικών Μελετών (Institute for Fiscal Studies).

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, oι προβλέψεις, για τις οποίες το Iνστιτούτο σημειώνει, ότι υποστηρίζουν την υπόθεση ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα κάνει περισσότερα για να στηρίξει την οικονομία, είναι πιο απαισιόδοξες από αυτές που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας κ.Τζορτζ Οσμπορν για τη χάραξη πολιτικής, καθώς αναφέρουν ότι θα χαθούν επιπλέον 270.000 θέσεις εργασίας έως το 2018.

Το ΙFS προβλέπει ότι ο δανεισμός, εξαιρουμένων εφάπαξ παραμέτρων, θα αυξηθεί στα 125,4 δισ. στερλίνες στο τρέχον οικονομικό έτος από 121,4 δισ. την περίοδο 2011-12. Η εκτίμηση του κ. Οσμπορν κάνει λόγο για κάμψη του δανεισμού στα 120,3 δισ. στερλίνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...